Neljän parhaan joukossa ovat todelliset naisten Superpesiksen tämän vuosituhannen hallitsijat. 2000-luvulla 12 kertaa on mitalit jaettu akselille Jyväskylä-Lapua-Pori, vaihtelevassa järjestyksessä toki.

Kahden edelliskauden aikana terävimpään kärkeen on kiilannut Manse PP, joka sijoittui viidenneksi 2016 sekä voitti mestaruuden 2017 ja SM-hopeaa 2018. Kausina 2011-2015 joukkue pelasi Hämeenkyrön Räpsän sarjapaikalla nimellä Mansen Räpsä ja ylsi kahdesti seitsemänneksi 2014-2015.

Välierävastustaja Pesäkarhut on voittanut seurahistoriansa kaikki SM-mitalit kaudesta 2001 lähtien ja niitä on komeat 15. Kuitenkin Suomen mestaruus on jäänyt Poriin toistaiseksi vain 2002. Nyt Pesäkarhut pääsee runkosarjan voittajana paalupaikalta jahtaamaan kaikkein kirkkainta kruunua kaudelleen ja saa kotiedun kaikkiin pelaamiinsa pudotuspelisarjoihin.

Virkiä voitti 10 peräkkäistä SM-mitalia, joihin sisältyvät viisi peräkkäistä mestaruutta 2011-2015, vuosina 2008-2018 ennen kuin mitaliputki katkesi uudistuneella joukkueella viime syksyn neljänteen sijaan. Superpesiksessä yhtäjaksoisesti 50 vuoden ajan pelannut perinteikäs Virkiä on jälleen valmiina menemään vaikka päätyyn asti.

Välierissä Virkiän suunnitelmat pyrkii pilaamaan rakas kilpakumppani ja hallitseva mestari Kirittäret. 2000-luvulla ainoastaan kausina 2000 ja 2017 ei Jyväskylään voitettu naisten SM-mitalia. Nykyisellä nimellä saldo on välierissä hurja. Kirittäret on hävinnyt 13 välieräsarjastaan vain yhden ja otteluiden voittoprosenttikin on hulppea, 77 %.

Aiheesta lisää

Naisten välierien 2019 tilastopaketti (pdf)

Välierien otteluohjelmat osoitteessa www.superpesis.fi/ottelut

Kaikki superpesisottelut Ruudussa

Välieräennakkoja

Manse PP, Tampere

Pesäkarhut, Pori

Yle Urheilu ennakoi Virkiä-Kirittäret sarjaa

Susanna Puiston mietteitä Yle Urheilun sivuilla