Siilinjärvi nousi vuosi sitten suomensarjasta Ykköspesikseen ja pääsee nyt tavoittelemaan superpesispaikkaa kaudelle 2020. Mahdollisuuksia on jopa kaksi. Ensimmäinen on Joensuuta vastaan Ykköspesiksen loppuottelussa ja tarvittaessa toinen superpesiskarsinnassa Lappajärven Veikkoja vastaan. Mantulla pelattiin naisten Superpesistä viimeksi kaudella 2011 ja edellinen mitali on ikimuistoinen Suomen mestaruus 1999.

– Lähdetään ehdottomasti iloitsemaan ja nauttimaan näistä peleistä, totesi pelinjohtaja Erno Tuomainen ennen välieräsarjan alkua ja joukkue toden totta noudatti neuvoa.

Pöytyä oli sunnuntaina jo yhden jaksovoiton päässä loppuottelupaikasta, mutta Siilinjärvi käänsi ottelun ja koko sarjan kulun. Sama kaava toistui keskiviikkona. Siilinjärvi ei lannistunut avausjakson tappiosta, vaan tiivisti ulkopeliään ja sisällä akseli Petra VäistöläJohanna Pirskanen alkoi toimia. Väistölä löi kolmeen välieräotteluun komeasti 1+10 juoksua.

Supervuorossa ratkaisuyritys ei kuitenkaan onnistunut, mutta paikkaaja löytyi. Kun Pöytyä oli jäänyt aloittavallaan juoksuitta, Siilinjärvi rakensi palottoman ajolähtötilanteen. Kolmas kerta tuotti tulosta, kun tilanne saatiin jatkumaan. Pinja Kesti löi ja Siru Seppänen toi loppunumeroiksi 1-2 (4-1, 0-4, 0-1).

Ykköspesiksen mestaruuden vie kahdella voitolla. Ensimmäiset ottelut pelataan Joensuussa lauantaina ja Siilinjärvellä sunnuntaina. Joensuu voitti molemmat keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa, mutta maukkaimmat voitot odottavat ottajaansa viikonloppuna.

Siilinjärvellä on nyt mahdollisuus kahteen peräkkäiseen sarjanousuun. Viimeksi Oulun Lipottaret nousi suomensarjasta Ykköspesikseen kauden 2015 päätteeksi ja Ykköspesiksestä Superpesikseen kauden 2016 päätteeksi.

Naisten Ykköspesiksen loppuotteluiden otteluohjelma

Tulospalvelu: Naisten Ykköspesiksen ylemmät pudotuspelit

Oulu miesten superpesiskarsintaan!

– Tämän päivän teema oli peliin lähtö, sen täytyi olla aivan erilainen kuin kahdessa edellisessä kamppailussa ja suunniteltiinkin se vielä, kertoi ykköspalkittu Toni Kohonen Oulu-Ulvila-ottelun jälkeen ja sai haluamansa.

Oulun Lippo (Oulun Lippo Juniorit) takoi juoksujuhlissa taululle lukemat 2-0 (7-3, 17-6) ja varmisti paikkansa miesten superpesiskarsinnassa kukistamalla Ulvilan Pesä-Veikot suoraan voitoin 3-0. Superpesiskarsinnan vastustaja on Siilinjärven Pesis tai Alajärven Ankkurit.

Toisessa välieräparissa Puijon Pesis Kuopiosta ryösti kotiedun Haminan Palloilijoilta hakemalla voiton Vallikentältä 0-1 (5-7, 0-0). Paikka superpesiskarsintaan on tarjolla kuopiolaisille kotiottelussa lauantaina. Tarvittaessa sarjaa jatketaan Haminassa sunnuntaina.

Tulospalvelu: Miesten Ykköspesiksen välierät