Sotkamolainen Issakainen innostui tuomaritoiminnasta ja vihelsi ensimmäisen ottelunsa (Oulun Lippo-Kankaanpään Maila) syöttötuomarina miesten Superpesiksessä 9.5.1993 pelituomarina Kari Raitaniemi. Ottelut alkoivat sujua hyvin ja Issakainen voitti pelaajien luottamuksen puolelleen. Asiallinen ja mukava kaveri osasi myös olla kovissa paikoissa kova, kun sitä tarvittiin.

Issakainen vihelsi 137 miesten superpesisottelua syöttötuomarina ja kuusi pelituomarina. Useimmin tuomaripareina olivat Harri Tuomikoski (56 ottelussa), Reijo Kauhanen (52) ja Matti Parviainen (16). Tiukkoja paikkojakin tuli eteen. Pesäpalloliiton kilpailun johtoryhmän puheenjohtaja Tero Haipus kuvaili elokuussa 1997 Helsingin Sanomille kiivasta puolivälieräsarjaa Hyvinkään Tahkon ja Kaisaniemen Tiikerien (Helsinki) välillä sekä epäiltyä kentän pehmennystä: ”Pelituomari Harri Tuomikoski ja syöttötuomari Antti Issakainen ponnauttelivat palloa eri puolilla kenttää ennen torstain ottelun alkua. Tuomariston mielestä pallo ei noussut kaaren läheisyydessä samalla tavalla kuin kentän muissa osissa.”

Issakainen vihelsi urallaan kuusi miesten välieräottelua syöttötuomarina ja kolme pronssiottelua. Huippuhetkiin lukeutui valinta miesten Itä-Länsi-ottelun syöttötuomariksi Ouluun 6.8.2000. Ottelun kooste on katsottavissa Yle Areenassa.

Issakainen palasi huipputuomaritoiminnan pariin vuosien tauon jälkeen 2017. Ajatuksena oli jopa viheltää viidellä eri vuosikymmenellä pääsarjatasolla, mikä ei lopulta koskaan toteutunut. Paluu miesten Superpesikseen tapahtui vielä yhdessä ottelussa kaudella 2017. Tuomarijohto ei epäröinyt nimetä kokenutta ja esimerkillistä vastuunkantajaa tärkeään tehtävään, kun Kiteelle tarvittiin syöttötuomari Niko Rouskun pariksi.

– Taitaa olla tuomareista pulaa. Meikäläisen 143. superpesisottelu näkee päivänvalon 18.7. Kitee-Kouvola. Pitää putsata hämähäkin seitit olkapäiltä, Issakainen hymähti itse viimeiseksi miesten superpesisotteluksi jääneen ottelun alla.

Issakainen menestyi myös siviilityössään. Vuonna 2017 perustettu Antti Issakainen Ky tarjoaa aurinkosähköjärjestelmien myyntipalveluita Suomen neljänneksi suurimmalle sähkönmyyntiyhtiölle. Issakaisen haastattelu joulukuulta 2018 aiheeseen liittyen on katsottavissa MessiLive-rekrytointikanavalta.

Huippuluokan pesäpallotuomari oli aktiivinen toimija myös kentän ulkopuolella ja jakoi oppejaan erityisesti nuorille oikeudenjakajille. Pidetty kouluttaja vaikutti useamman nuoren urakehitykseen ja innosti jatkamaan harrastuksen parissa. Moni nousikin vastuullisiin tehtäviin aina Superpesikseen asti.

Pesäpalloliitto ottaa osaa läheisten suureen suruun ja kunnioittaa pidetyn toimijansa muistoa.