Kannuksen Uran visiitti Ykköspesikseen jää yhden kauden mittaiseksi. Toinen sarjatulokas Simon Kiri joutuu karsimaan sarjapaikastaan ja saa vastaansa Ylivieskan, Vähänkyrön tai Pöytyän.

Taulukon toisessa päässä tamperelainen Manse PP varmisti jo hyvissä ajoin runkosarjan voiton ja nousun Superpesikseen. Neljä välieräjoukkuettakin ovat selvillä, kun Sotkamon Jymyllä ei ole superpesisseuran kakkosjoukkueena osallistumisoikeutta jatko-otteluihin. Kuopiolaisen Puijon Pesiksen ja Ulvilan Pesä-Veikkojen keskinäinen järjestys määrittelee vastustajat Oulun Lipolle (Oulun Lippo Juniorit) ja Haminan Palloilijoille.

Lievestuoreen paikan perineen Laukaan Urheilijoiden kausi päättyy runkosarjaan.

Puijon Pesis retropaidoissa

Jatkosopimuksen allekirjoittanut Nestori Moisio esittelee retropaitamuotia. Kuva: Puijon Pesis

Valtteri Pirinen jatkaa myös Puijon Pesiksen paidassa kaudella 2020. Kuva: Puijon Pesis

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun kuopiolaisen pesäpallon nykyinen taival kahdella ylimmällä sarjatasolla alkoi. Kuopion Kelta-Mustat pelasi Ykköspesiksessä 1999 ja Puijon Pesäpallo 2000-2001 sekä Superpesiksessä 2002-2009. Puijon Pesis jatkoi matkaa kaudesta 2010 eteenpäin.

Runkosarjan päättävässä kotiottelussa Simon Kiriä vastaan Puijon Pesis pelaa samanlaisissa paidoissa, jotka seuralla oli käytössään kaksi vuosikymmentä sitten. Samalla joukkue haastaa katsojat saapumaan keskiviikon otteluun jokin vanha retrohenkinen urheiluasuste päällä. Erikoisetuna Puijon Pesiksen, Kelta-Mustien tai Siilinjärven Pesiksen vanhalla peliasulla, harjoituspaidalla, tuulipuvulla, verkka-asulla, lippiksellä, pipolla tai muulla asusteella sisään stadionille pääsee kaksi yhden hinnalla!

Lisätietoa: www.puijonpesis.fi

Miesten Ykköspesiksen päätöskierros keskiviikkona 14.8.

Oulun Lippo Juniorit – Sotkamon Jymy 17.30
Vähänkyrön Viesti – Ylivieskan Kuula 17.30
Puijon Pesis, Kuopio – Simon Kiri 17.30
Laukaan Urheilijat – Kannuksen Ura 17.30 (Jyväskylässä)
Pöytyän Urheilijat – Manse PP, Tampere 17.30
Haminan Palloilijat – Ulvilan Pesä-Veikot 17.30

Päivitetty 14.8. klo 14.10: Lisätty tieto kaksi yhden hinnalla -sisäänpääsystä myös Siilinjärven Pesiksen väreissä.