Valitse sivu

Juho Jokela (s. 2000) pelasi 17.8. Sotkamon Jymyn ja Haapajärven Pesä-Kiilojen välisessä Suomensarjan pohjoislohkon ensimmäisessä välierässä edustuskelvottomana.

Kilpailumääräysten § 11.2 mukaan, mikäli v. 2000 syntynyt pelaaja pelaa 1.8. jälkeen ylemmällä sarjatasolla (numeroilla 1-12), ei hänellä ole enää oikeutta pelata alemman sarjatason jatko-otteluissa.

Juho Jokela on pelannut ylemmällä sarjatasolla (Miesten Ykköspesis) 1.8. jälkeen. Kilpailumääräysten § 14 mukaisesti 17.8. pelatun MSS ottelun (pohjoislohkon 1. välieräottelu) Sotkamon Jymy – Haapajärven Pesä-Kiilat tulos muutetaan muotoon 0-2 (0-1, 0-1) ja Sotkamon Jymy tuomitaan hävinneeksi pelin, koska Sotkamon Jymy on voittanut ottelun ja käyttänyt edustuskelvotonta pelaajaa. Näin ollen Haapajärven Pesä-Kiilat voittaa koko ottelusarjan yhteisvoitoin 2-0, sillä Haapajärvellä 18.8. pelattu ottelu päättyi Pesä-Kiilojen voittoon jaksoin 2-0 (1-0, 3-2).

Sotkamon Jymy haki päätökseen muutosta määräajassa. Pesäpalloliiton johtokunta toteaa, että Sotkamon Jymy käytti ottelussa edustuskelvotonta pelaajaa (Juho Jokela). Pesäpalloliiton johtokunta pitää voimassa operatiivisen johtoryhmän aiemmin tekemän päätöksen.