Valitse sivu

Päätösotteluissa nähtiin hurjaa draamaa erityisesti F-lohkossa, jossa kärkijoukkue Hämeenkyrön Räpsän takana neljä joukkuetta päätyi 16 pisteeseen. Kilpailumääräysten 2019 mukaan joukkueiden järjestyksen ratkaisevat ensisijaisesti voitetut ottelut ja vasta tämän jälkeen kolmen pisteen voittojen määrä.

Mailattaret Vaasasta nousi viimeisessä sisävuorossaan toisen jakson voittoon Lappeenrannassa ja nappasi kakkossijan. Kolmanneksi ylsi Fera Raumalta, joka oli kovassa paikassa kova Helsingissä ja päätti Tinja Töyrylän johdolla Roihun kauden. Kotijoukkueesta kunnarin päätösottelussa kiersivät ylemmän loppusarjan tilastovoittajat Salli Palola ja Ella Reiman.

Pesäkarhut Porista pelasi viimeisen ottelunsa jo perjantaina, joten joukkue sai jännittää muiden otteluiden etenemistä. Lopputuloksena on lohkon nelospaikka ja pudotuspelikarsinta alemman loppusarjan Hyvinkään Tahkoa vastaan. Pesäkarhut voitti B-tyttöjen Suomen mestaruuden viime vuonna.

Lohkossa G Joensuun Maila haki kaksi vieraspistettä Lapualta ja pudotti Seinäjoen Maila-Jussit jatko-otteluista. Edessä on kuitenkin jatkokarsinta Siilinjärven Pesistä vastaan, sillä Muhoksen Pallo-Salamat otti puhtaan voiton lohkon kärkipaikan aiemmin varmistaneesta Kempeleen Kiristä. Myös Lapuan Virkiän kakkossija varmistui jo ennen päätöskierrosta.

Kempeleen Tiia Valtanen iski ylemmässä loppusarjassa hurjat 51 tehopistettä 10 otteluun!

Jatkokarsinnassa pelin henki on kerrasta poikki. Ottelut pelataan Hyvinkäällä ja Siilinjärvellä torstaina.

Tyttöjen Superpesiksen pudotuspelikarsinta (1 voitto)

To 15.8.
Hyvinkään Tahko – Pesäkarhut, Pori 17.30
Siilinjärven Pesis – Joensuun Maila 17.30

Aiheesta lisää

Ylemmän loppusarjan tulokset, tilastot ja sarjataulukot

Alemman loppusarjan tulokset, tilastot ja sarjataulukot