Valitse sivu

Valtakunnalliset pesäpalloleirit innostavat nyt lapsia ja nuoria ennätysmäärin. Kesän neljälle leirille osallistui jopa 424 joukkuetta.

– Ainahan tällaisissa tilanteissa ilmassa on pientä haikeutta, mutta hyvillä mielin jätän tehtävät seuraajalleni. Juha Kuoppala on erinomainen valinta ottamaan vastaan kapulan ja viemään leirien positiivista viestiä eteenpäin. Leirit ovat yksi pesäpalloliikkeen tärkeimmistä, ellei jopa tärkein toimintamuoto, joka vetää puoleensa lapsia ja nuoria sekä rytmittää jopa kokonaisten perheiden kesän viettoa, Malinen kiittelee.

Juha Kuoppala vastaa jatkossa leiritoiminnan kokonaisuudesta Pesäpalloliitossa.

Kuoppala on kokenut leirikävijä niin juniorijoukkueiden vetäjänä kuin peräti 25 leirin järjestelyorganisaatioissa.

– Iloisin mielin otan vastaan uudet tehtävät. Kun on itse nähnyt lasten ja nuorten aidon innostuksen leireillä, tietää tämän toiminnan merkityksen koko pesäpallon ja sen tulevaisuuden kannalta.

– Leiritoiminnan tuote on tätä nykyä erinomaisessa kunnossa, mutta eteenpäinmenoa tapahtuu vain jatkuvan kehitystyön tuloksena. Haluan tiivistää vielä entisestään leirien järjestäjien ja Pesäpalloliiton välistä yhteistyötä. Alueleirit ovat oma kokonaisuutensa ja sen toimintamuodon valtakunnallista kattavuutta sekä laatua pitää pyrkiä lisäämään – kuitenkin alueelliset erityispiirteet huomioiden, Kuoppala sanoo.

Kaudella 2020 valtakunnallisten leirien kesän avaa D-ikäisten Suurleiri Raumalla, Eurajoella ja Laitilassa 5.-10.7.2020. Valtakunnallinen E-ikäisten Tenavaleiri pelataan Loimaalla 13.-18.7.2020, C-ikäisten Nuorisoleiri Kuopiossa ja Siilinjärvellä 20.-25.7.2020 sekä F-G-ikäisten Naperoleiri Kajaanissa 28.7.-1.8.2020.

Lisätietoa: Juha Kuoppala, juha.kuoppala(ät)pesis.fi, 040 055 2248
Jari Malinen, jari.malinen(ät)pesis.fi, 046 878 2211