Kauden ennakkoarvioissa pelinjohtajat luottivat Tahkoon ja nostivat joukkueen rankingin sijalle 6. Kentillä meno on ollut vieläkin hurjempaa, sillä Tahko on ottanut paikkansa jopa neljän kärjessä. Tosin kahdesta edellisestä ottelusta alla on tappiot ennakkoon heikompia Alajärven Ankkureita ja Kempeleen Kiriä vastaan.

– Hyvällä tasolla on pelattu, mutta nyt on ollut pari vaikeaa peliä. En tiedä, mistä se johtuu. Vähän on sellainen olo, että odotetaan ja olemme tyytyneet siihen, että on pelattu niin hyvä alkukausi, Rouhiainen miettii.

– Vähän tuntuu siltä, ettei ole samanlaista paloa siihen hommaan. Tietynlainen keskittyminen on ollut kaksi peliä puutteellista, ei olla oltu täysillä mukana.

Rouhiaisen nimi nousi viime kaudella Superpesistä seuraavan kansanosan huulille. Ennen kautta alla oli vain 11 superpesisottelua Jyväskylän Kirissä, mutta Kankaanpäässä vastuuta tuli eri tavalla ja 49 tuodulla heltisi etenijätilastossa 11. sija. Vauhti on pysynyt likipitäen samana kuluvalla kaudella. Rouhiainen on kotiutunut mukavasti niin Hyvinkäälle kuin Tahkoon.

– Aina löytyy petrattavaa sekä sisä- että ulkopelissä, Rouhiainen kuitenkin toteaa vaatimattomasti.

– Hyvin olen sopeutunut (Hyvinkäälle). Mukava paikka ja hyvin tulee koko joukkueen kanssa toimeen, mikäs tässä ollessa.

Itä-Länsi-tapahtuma on Rouhiaiselle uusi kokemus pelaajana. A- ja B-junioreiden arvo-otteluita ei ole alla, joten debyytti nähdään suoraan miesten Itä-Lännessä.

– On siitä pienenä poikana haaveillut. Mahtavaa sinne on päästä pelaamaan, Rouhiainen hehkuttaa.

– Yritetään saada hieno peli aikaiseksi. Totta kai, kun sinne on valittu kovat pelaajat, halutaan myös pelata sellainen peli ja näyttää, miksi meidät sinne on valittu, Rouhiainen lisää.

Lännen miesten joukkue vilisee kovia nimiä Sami Haapakosken ja Henri Puputin johdolla. Ensikertalaisina ovat mukana Rouhiaisen lisäksi Seinäjoen JymyJussien Elmeri Lieto ja seurakaveri Patrik Vartama.

– Koko joukkueen olen tietysti katsonut läpi, keitä siellä on. Suomen parhaat, kovia pelimiehiä, Rouhiainen tietää.

– Lähdetään nauttimaan (tapahtumasta) – erityisesti, kun on ensikertalaisena mukana!

Sitä ennen Tahkolla on vielä kaksi sarjaottelua. Tänään tiistaina joukkue vierailee Koskenkorvalla ja torstaina kotikentälle Pihkalaan saapuu Imatran Pallo-Veikot. Molemmilta joukkueilta Tahko on vienyt täydet pisteet kauden aiemmista keskinäisistä otteluista. Kurssin kääntäminen kahden tappion jälkeen ei olisi hyvinkääläisittäin pahitteeksi, vaikkei joukkue onkin joka tapauksessa hyvissä asemissa sarjataulukossa.

Miesten 85. Itä-Länsi-juhlaottelu pelataan Seinäjoella sunnuntaina 7.7. kello 14. Liput kaikkiin Itä-Länsi-otteluihin myy Ticketmaster Suomi.