Valitse sivu

Roope Korhonen ohitti kautta aikain lyöjätilaston kärkinimen, Imatran Pallo-Veikkojen Jere Dahlströmin, jolla on kasassa 1322+125=1447 tehopistettä. Tilastokolmonen on Hyvinkään Tahkon Juha Korhonen lukemin 1037+378=1415.

Roope Korhonen jatkaa tehopisteiden saalistusta tänään keskiviikkona, kun Sotkamon Jymy saa kotikentälleen Hiukkaan vieraaksi Kempeleen Kirin.

Joensuun Mailan Juha Niemi on noussut tehotilaston kärkikymmenikköön lukemalla 976+74=1050. Vimpelin Vedon Janne Mäkelä saavutti puolestaan 1000 tehopisteen (911+89) rajapyykin Hyvinkäällä tiistaina.Parhaana tehopelaajana, jolla on enemmän tuotuja kuin lyötyjä juoksuja, loistaa Vimpelin Sami Haapakoski. Ylivoimainen kaikkien aikojen etenijäkuningas on enää 20 tuodun päässä maagisesta 1000 juoksun rajapyykistä.

Korhonen ohitti Simo Eerikäisen lyöjätilastossa

Hyvinkään Juha Korhonen hätyyttelee runkosarjan lopulla kaikkien aikojen kärkilyöntitilaston ykköspaikkaa. Korhosella on nyt kasassa 3091 kärkilyöntiä, kun tilaston kärkipaikkaa pitää hallussaan Toni Kohonen 3146 kärkilyönnillä.

Tiistaina Korhonen kirjoitti Tahkon seurahistoriaa ja ohitti lyöjätilastossa pesäpallolegenda Simo ”Iso-Kello” Eerikäisen. Korhonen on nyt miesten Superpesiksen kautta aikain -lyöjätilaston nelonen ja eniten juoksuja lyönyt Tahko-kasvatti.

Kunnaritilaston kärkeen on noussut Seinäjoen JymyJussien Henri Puputti 84 kunnarillaan. Pitkään kärkipaikkaa hallussaan pitänyt Korhonen on vain yhden kunnarin päässä.

Susanna Puisto 500 lyödyn pelaajaksi

Naistenkin Superpesiksessä kurkotetaan jo kohti kautta aikain -tilastojen kärkisijoja. Porilaisen Pesäkarhujen Susanna Puisto (21+494=515) puhkoi 500 lyödyn rajan ja nousi tilaston kärkikymmenikköön. Takana lähestyy jo neljän edellisen kauden lyöjäkuningatar, Lapuan Virkiän Janette Lepistö 31+427=458 lyödyllään.

Etenijätilastossa Lapuan Emmi Viitalan 529 tuotua oikeuttavat viidennelle sijalle. Päivi Ikola on enää yhden tuodun juoksun päässä.

Pesä Ysit Lappeenrannasta on uran seitsemäs seura Sarita Heikkiselle, jolla on vyöllään jo 348 superpesisottelua. Sijoitus kaikkien aikojen ottelutilastossa on seitsemäs.