Raksilan hornankattilan odotetaan täyttyvän äärimmilleen huippuotteluun. Oulussa on käynnissä valtakunnallinen D-ikäisten Suurleiri, jonka osallistujat saapuvat seuraamaan esikuvapelaajiensa otteita ennen siirtymistä leiridiskoon.

Roope Reinikka ja Jukka Tuomisto juhlivat Arto Tolsa Areenalla Kotkassa viime lauantaina. Manse PP otti tuplaotteluista Haminan Palloilijoita vastaan tärkeät viisi pistettä. Kuva: Antti Haapasalo

Joukkueiden keskinäinen kohtaaminen keväältä on hyvässä muistissa. Tunteet pääsivät valloilleen, kun Manse PP voitti kuuman ottelun kotiutuskilpailussa 2-1 (8-3, 4-5, 0-0, 1-0). Kotikentällään Lippo janoaa nyt revanssia pesäpallon supertähden Toni Kohosen johdolla.

Sarjataulukon ykköspaikkaa ajatellen oululaisille kelpaa vain kolmen pisteen voitto. Joukkueiden välillä on eroa 10 pistettä ennen perjantaita, mutta Lippo on pelannut kaksi ottelua Manse PP:tä vähemmän. Tehtävä ei ole helppo. Manse PP on kärsinyt kauden aikana vain yhden tappion (toukokuun kotiottelussaan Haminan Palloilijoita vastaan) ja tilkinnyt ulkokenttänsä jopa ennätyksellisesti, kuten Aamulehti taannoin uutisoi.

Lipon kausi on ollut paikoin ailahtelevainen, mutta edellisistä kymmenestä ottelustaan joukkue napsi seitsemän puhdasta voittoa ja kukisti Pöytyän Urheilijat kotiutuskilpailussa. Kovana vahvistuksena kokoonpanoon liittyy loppukaudeksi oululaislähtöinen Kasperi Salmela.

– Joukkue tarvitsee loppukautta ajatellen etenemisvoimaa ja vaihtoehtoja kokoonpanoon. Kasperi tuo näitä molempia joukkueeseen. Hän on myös nuori, oma kasvatti, jonka tavoitteet ovat korkealla oman uran suhteen. Tämä on hyvä asia joukkueen jatkoa ajatellen, kiittelee pelinjohtaja Ilkka Hirvonen.

Miesten Ykköspesiksen ottelu Oulun Lippo Juniorit vs. Manse PP, Tampere pelataan Raksilan pesäpallostadionilla Oulussa tänään perjantaina 19.7. kello 18 alkaen. Aamulehden tilaajien on mahdollista seurata suoraa nettilähetystä ottelusta.

Valmistaudu iltaan tutustumalla otteluennakoihin Oulun Lipon ja Manse PP:n nettisivuilla! Ykköspesiksen kärkiottelu on myös mukana Veikkauksen vedonlyönnissä.

Jani Ahonen palaa Kiteelle

Sarjataulukon kakkonen Haminan Palloilijat sai perjantaina sekä myönteisiä uutisia että ikävän sellaisen. Positiivisina asioina pelinjohtaja Juho Kaikko jatkaa joukkueen luotsina 1+1-vuotisella sopimuksella. Pelaajista lukkari Matias Hangasmaa ja Verneri Taurama ovat vahvistaneet pelaavansa Haminassa kaudella 2020.

Jobinpostina etenijätilaston kärkinimi Jani Ahonen jättää joukkueen. Superpesiksen Kiteen Pallo -90 on kutsunut Ahosen takaisin riveihinsä.

– Saattoi muutama voimasanakin lipsahtaa, kun kuulin asiasta. Yllätyksenä tuli. Odotin, että hän pelaa meillä loppukauden, pelinjohtaja Kaikko harmitteli Kymen Sanomille.

Viiden kärkeen tunkua

Miesten Ykköspesiksen runkosarjan voittaja nousee suoraan Superpesikseen kaudelle 2020. 2.-5. sijoittuneet joukkueet jatkavat sarjan sisäisiin välieriin, joiden voittajat etenevät superpesiskarsintaan.

Manse PP:n vanavedessä vahvimmin tyrkyllä viiden kärkeen ovat Haminan Palloilijat, Oulun Lippo Juniorit, Ulvilan Pesä-Veikot ja Puijon Pesis Kuopiosta. Pesäpallon kilpailumääräysten mukaisesti ”superpesisseuran kakkosjoukkueella ei ole osallistumisoikeutta Ykköspesiksen ylempiin jatko-otteluihin eikä sitä tämän vuoksi oteta huomioon sijoituksia määriteltäessä runkosarjan päätyttyä.” Sotkamon Jymy 2:n kausi Ykköspesiksessä päättyy siis joka tapauksessa runkosarjaan.

Kärkijoukkueiden loppuohjelma runkosarjassa

Manse PP, Tampere: O 16, P 41

Oulun Lippo Juniorit (v)
Simon Kiri (v)
Pöytyän Urheilijat (k)
Ulvilan Pesä-Veikot (k)
Ylivieskan Kuula (k)
Sotkamon Jymy (v)
Puijon Pesis, Kuopio (v)
Pöytyän Urheilijat (v)

Haminan Palloilijat: O 17, P 37

Laukaan Urheilijat (k)
Kannuksen Ura (v)
Sotkamon Jymy (v)
Puijon Pesis, Kuopio (k)
Oulun Lippo Juniorit (v)
Simon Kiri (v)
Ulvilan Pesä-Veikot (k)

Oulun Lippo Juniorit: O 15, P 31

Manse PP, Tampere (k)
Laukaan Urheilijat (v)
Kannuksen Ura (v)
Ylivieskan Kuula (v)
Vähänkyrön Viesti (v)
Laukaan Urheilijat (k)
Simon Kiri (v)
Haminan Palloilijat (k)
Sotkamon Jymy (k)

Ulvilan Pesä-Veikot: O 17, P 28

Pöytyän Urheilijat (k)
Vähänkyrön Viesti (k)
Puijon Pesis, Kuopio (k)
Manse PP, Tampere (v)
Pöytyän Urheilijat (v)
Laukaan Urheilijat (k)
Haminan Palloilijat (v)

Puijon Pesis, Kuopio: O 15, P 24

Sotkamon Jymy (k)
Kannuksen Ura (k)
Ulvilan Pesä-Veikot (v)
Pöytyän Urheilijat (v)
Haminan Palloilijat (v)
Vähänkyrön Viesti (k)
Sotkamon Jymy (v)
Manse PP, Tampere (k)
Simon Kiri (k)

Aiheesta lisää

Miesten Ykköspesiksen tulokset ja tilastot