Milla ja Ville Oksa avioituivat kesäkuussa. Pesäkarhujen ottelukalenterissa oli tiivis vaihe meneillään, mutta juhlahumu ei liikaa häirinnyt pelaamista.

– Muuten on saanut ihan keskityttyä, mutta perjantain peli, kun lauantaina mentiin naimisiin – se oli vähän haastava. Sain kyllä fokusoitua siihenkin otteluun ihan ok, Oksa sanoo.


Porilaisen Pesäkarhujen kasvatti ja seuran värejä aina kantanut Oksa pelaa jälleen hienoa kautta.

– Räpylä on toiminut koko kauden. Mailassa aina silloin, kun vaan saa vastuuta ja tilannetta tulee, on ihan hyvin mennyt.

– Joukkueenakin meillä on kulkenut tosi hyvin. Pari tappiota siihen tuli, mutta niistä on opittu paljon ja niitä on käyty läpi. Hyvässä lyönnissä ovat tytöt ja ulkopeli toimii.

Kutsu arvo-otteluun yllätti 200. superpesisottelunsa toukokuussa pelanneen Oksan. Paikkoja on kumpaankin Itä-Länsi-joukkueeseen vain 13, joten valinta on sitäkin kautta suuri kunnianosoitus kaikille 26 pelaajalle. Vain maailman parhaat pesäpalloilijat pääsevät mukaan.

– Siistiä mennä vähän katselemaan, millaista se on. Tosi iso kunnia! En yhtään osannut odottaa valintaa. Valmentaja (Sami Österlund) soitti valinnasta pari päivää ennen kuin se julkaistiin. Olin kyllä aika äimän käkenä, Oksa kertoo.

– Nimenomaan henkilökohtaisella tasolla tämä on iso saavutus. Kovia nimiä siellä on mukana, hienoa on päästä pelaamaan heidän kanssaan. Tiukkaa peliä, hyviä suorituksia, hyvää ja laadukasta pesäpalloa odotan, mutta samalla pidetään hauskaa. Näkyy varmasti, että siellä on Suomen parhaita pesäpalloilijoita kentällä.

Nimensä vaihtanut Oksa elää parhaillaan yhtä elämänsä hienoimmista vuosista. Miten hienosti vuosi lopulta huipentuu, sen aika näyttää. Yksi asia on varma. Pesäkarhut on jälleen mukana taistelemassa kaikkein kirkkaimmasta kruunusta kaudelle, eikä takuulla myy nahkaansa halvalla.

– Koko ajan on kehitetty peliä, on siinä kaikennäköistä suunnitteilla loppupeleihin. Oma taso pidetään ja kaikki, kun pelaavat hyvin, meillä on mahdollisuudet mihin vaan. Ehdottomasti, vaikka mihin, Oksa päättää.

Naisten 58. Itä-Länsi-ottelu pelataan Seinäjoella lauantaina 7.7. kello 15 alkaen. Kaikki Itä-Länsi-liput myy Ticketmaster Suomi. Vuonna 2020 naisten, miesten ja B-junioreiden Itä-Länsi-ottelut pelataan Porissa.

Naisten Superpesiksessä on jäljellä vielä yksi kierros ennen arvo-ottelutaukoa. Tänään keskiviikkona 3.7. kello 18 pelataan ottelut Hyvinkää-Lappeenranta, Kempele-Lapua, Mynämäki-Jyväskylä, Pori-Tampere ja Seinäjoki-Rauma.