Nuoresta iästä huolimatta Perttu Ruuskan nimi löytyy jo useasta kohtaa pesäpallotilastoja. Eilisessä ottelussa syntyivät yhden miesten Itä-Länsi-ottelun lyötyjen ja tehopisteiden ennätys.

– Ehkä kaikki ylisanat on käytetty vuosien varrella. Meikäläinenkin on Pesiskirjaa selaillut ja miettinyt, että siinä kaksvitosena, jos tonni paukkuu – minne hän itsensä vielä saakaan. Ehkä siinä on tärkein ohje elää hetkessä. Jokerin hommanhan sinä olet jo pelannut läpi, joten sitten voi keskittyä lukkarin hommiin, 16 Itä-Lännen Sami Partanen hymähti.

Lyönneissä on hurja määrä taitoa. Kovuus ja tarkkuus tekevät Ruuskasta alati vaarallisen pelotteen räpylämiehille.

– Perttu on poikkeuksellinen tuon ikäinen kotiuttaja, lyöjä. Sen lisäksi, että hänellä on taitoa lyödä palloa ja erittäin hyvä osumatarkkuus, niin lyön tuon ikäiseksi hän lyö tosi lujaa, mikä tekee vielä siitä haastavampaa. Erittäin hieno nuori pesäpalloilija, jolla on varmasti hieno tulevaisuus, 15 Itä-Lännen pelaaja ja nykyinen viuhkavelho Jani Komulainen kehuu.

Vimpelin Vedon pelinjohtajaksi tälle kaudelle siirtynyt Markku Hylkilä on saanut todellisen timantin joukkueeseensa.

– Ei varmaan toista 18-vuotiasta yhtä hyvää tähän lajiin tule. Mukava toimia tuollaisen kaverin pelinjohtajana. Mikä parasta, hänellä on vielä paljon kehittymisen varaa. Mitä hän on sitten muutaman vuoden päästä, kun tulee vielä fysiikkaa vuosien myötä lisää ja uusia lyöntejä repertuaariin, Hylkilä kysyy.

15 Itä-Lännen Henri Puputti muistelee Ruuskan uran alkuaikoja. Vimpelin Veto käänsi kauden 2016 loppuottelusarjan kulun Sotkamon Jymyä vastaan ja voitti Suomen mestaruuden viidennessä loppuottelussa oltuaan kahdesti selkä seinää vasten. Ruuska pelasi nimenomaan nuo kaksi viimeistä ottelua ja pommitti kolme tärkeää juoksua.

– Se varmaan kertoo paljon, että kaveri tulee 15-vuotiaana pelaamaan kotiyleisönsä eteen kovia pelejä ja melkein jo itse tietää kaikki lyöntiratkaisut. Ne tulevat omasta päästä. Siellä on varmasti jonkun verran nauhoja katsottu, siellä täytyy olla intohimo lajiin. Kova jätkä on ja loistava tulevaisuus. Hienoa on katsella ja hienoa on ollut pelata samassa joukkueessa, Puputti suitsutti.

Ruuska itse suhtautuu rauhallisella tyyneydellä ympärillään vellovaan mediasirkukseen. Nuori mies katsoo määrätietoisena tulevaisuuteen ja haluaa nousta vieläkin suuremmaksi pelaajaksi miesten Superpesiksessä. Lukkarin tontilla Ruuska on pelannut juniorisarjoissa ja viihtyy lautasen äärellä edelleen.

– Toivottavasti on vielä pitkä ura edessä. Kyllähän tuohon lukkarin paikalle kiinnostus on ja tavoite, jossain vaiheessa uraa vakituisesti.

Kuluvalla kaudella päällä on ensisijaisesti jokeripaita. Ruuska johtaa lyöjätilastoa 17 ottelun lukemilla 6+66=72 (4,2 lyödyn juoksun ottelukohtainen keskiarvo), mutta ensisijaisesti tavoite on palauttaa Suomen mestaruus pesäpallohulluun Vimpeliin ja Saarikentälle.

– Kyllä, ilman muuta. Ei varmaan minuuttia mennyt joukkueelta ensimmäisessä palaverissa, kun mestaruus asetettiin tavoitteeksi, Ruuska vakuuttaa.

Lue otteluraportti miesten Itä-Länsi-ottelusta ja katso kaikki Itä-Länsi-viikonlopun ottelut tallenteina sekä highlightit Ruudun Superpesis-sivuilta.