Valitse sivu

Palkintoraati esitti perustelunsa seuraavasti:

Päivi Pessi-Järvenpää on ollut keskeinen hahmo, kun Pesäkarhuista on tehty systemaattisesti ja suunnitelmallisesti kehitetty seura. Tämän työn seurauksena Pesäkarhuista on tullut maan naispalloilun seuratuin brändi.

Päivi esikuntineen oli aikaansa edellä. Porissa ymmärrettiin ensimmäisenä se, että menestyvä joukkue tarvitsee sitoutuneen ja kannustavan kotiyleisön. Pori onkin ollut 2000-luvun ylivoimainen yleisöjoukkue kaikki pallopelit huomioiden.

Pessi-Järvenpää on ollut kehittämässä myös pesäpalloliikkeen johtamista kaikilla tasoilla. Pesäkarhujen puheenjohtajuuden lisäksi hän toiminut valtakunnallisissa luottamustoimissa varapuheenjohtajana niin Superpesiksen hallituksessa kuin Suomen Pesäpalloliitto ry:n liittojohtokunnassa.

Mikä Vimpeli-palkinto?

Kuvanveistäjä Kari Ovaska, joka on tehnyt mm. Vimpelin pesäpalloilijapatsaan, on lahjoittanut Vimpelin Vedolle pesäpalloilijapatsaan pienoisjäljennöksen. Tämä pienoisjäljennös annetaan vuosittain Itä-Länsi-tapahtuman yhteydessä kiertopalkintona yhteisölle, yritykselle tai yksityiselle henkilölle, jonka katsotaan merkittävällä tavalla tukeneen tai tehneen työtä pesäpalloilun hyväksi.

Palkintoraadin ovat muodostaneet Vimpelin Vedon, Pesäpalloliiton ja edellisen vuoden miesten ja naisten Superpesiksen voittajajoukkueiden edustajat. Vuonna 2019 raadissa ovat olleet Arto Ojaniemi Pesäpalloliitosta, Petri Kaijansinkko Kirittäristä Jyväskylästä, Jonne Kemppainen Joensuun Mailasta ja puheenjohtajana Tuomo Hovila Vimpelin Vedosta.