3086 katsojaa näkivät Hiukan stadionilla eilen, miten Markus Tuikka löi Kouvolan Pallonlyöjien kentästä Roope Korhosen kotiin toisen jakson ensimmäisessä sisävuorossa ja numerot taululla muuttuivat 4-0:aan. Samassa syntyi Korhosen uran 300. tuotu juoksu. Vastaavaan määrään on kautta aikain yltänyt vain 80 muuta pelaajaa.

Parhaiten 60+1104 juoksua urallaan takonut Korhonen tunnetaan tietysti ansioistaan lyöntipaikalla. Kautta aikain lyöjätilastossa ovat edellä vain Jere Dahlström (48+1280=1328) ja Sami Joukainen (35+1201=1236). Mikäli kuluvan kauden tahti jatkuisi kahden seuraavan vuoden ajan, eikä otteluita jäisi välistä, Korhonen puhkoisi 1400 lyödyn hurjan rajapyykin. Kaikkien aikojen kärkilyöntitilastossakin Sotkamon Jymyn kasvatti on noussut kymmenen kärkinimen joukkoon.

Roope Korhonen tyhjensi pajatson kotiottelussa Vimpelin Vetoa vastaan 14.6.2019.

Korhonen velmuili jatkosopimusta kommentoidessaan Sotkamon Jymyn nettisivuilla.

– Joskus muinoin totesin, että nelikymppisenä se on viimeistään ohi. Nyt tuoreen jatkosopimuksen myötä taitaa mennä muutaman kuukauden lisäajalle.

– Saa nähdä saako sitä viettää elämäni ensimmäisen kesäloman jo viimeistään sitten 2022.

Sotkamon Jymyn sopimustilanne ja Ville Väliahon kommentit seuran nettisivuilta

Pelaajakortti (päivitetty 25.7.2019): Roope Korhonen (xlsx)