Valitse sivu

Suomen maajoukkue oli hävinnyt neljä ensimmäistä otteluaan, mutta onnistui voittamaan toisen lohkon jumbon Romanian sijoitusottelussa. Molempien joukkueiden kohtalona oli kuitenkin pudota B-sarjasta C-sarjaan.

– Tiedettiin lähdössä, että B-sarjan kisat ovat todella kovatasoiset. Pari tärkeää pelaajaa jäi valitettavasti rannalle. Ensi kerralla, kun saamme heidät mukaan, niin voitamme yli puolet peleistä ja nousemme takaisin B-sarjaan, Suomen maajoukkueen päävalmentaja Sebastian Nymark arvioi.

– Oli hienoa nähdä, kuinka uudet nuoret pelaajat murtautuivat aloituskokoonpanoon ja ottivat tosi isoa roolia täällä. Maajoukkue on hyvissä käsissä, kun meillä on nyt tulevaisuuden runko kasassa. Tämä lämmittää veteraanin sydäntä, talvella 40 vuotta täyttävä tähtipelaaja Timo Liiri herkistyi.

Baseballin maajoukkuekoordinaattori Ville Saarman pitää kansainvälisiä otteluita suuressa arvossa.

– Tämä on lajille iso ja merkittävä satsaus, että voidaan lähettää maajoukkue ulkomaille pelaamaan. Se on tärkeä juttu, eikä onnistuisi ilman yhteistyökumppaneita ja Pesäpalloliittoa sekä omaa vahvaa sitoutumista tähän harrastamiseen.

Kun Suomi ei noussut A-sarjan EM-kisoihin, eikä voi siten voittaa Euroopan mestaruutta myöhemmin tänä vuonna, ei ”Mäyriä” nähdä Tokion olympialaisissa 2020. Baseball ja softball palaa olympialajiksi Tokiossa.

Suomen ottelut turnauksessa

2.7. Sveitsi – Suomi 16-9
3.7. Suomi – Puola 6-21
4.7. Ukraina – Suomi 14-0
5.7. Valko-Venäjä – Suomi 14-4
6.7. Suomi – Romania 20-14

Aiheesta lisää

Turnauksen ottelut ja tilastot