Valitse sivu

Haminan Palloilijat – Manse PP
0-2 (2-3, 0-5)

Jalkpallopyhättönä pääasiallisesti toiminut Arto Tolsa Areena sai tänään tulikasteensa kansallislajista, kun kyseisellä stadionilla pelattiin lauantaina historiallisesti ensimmäistä kertaa virallinen pesäpallon sarjaottelu.

Ennen peliä Kotkan päällä piipahtanut sadekuurokaan ei pelästyttänyt paikalle saapunutta pesäpallokansaa, sillä molempien joukkueiden kannattajien huudot ja rumpujen rytke kaikui tunnelmallisesti läpi ottelun.

– Oli hieno tapahtuma ja paljon yleisöä! Tampereeltakin oli saapunut mukavasti äänekästä porukkaa ja saatiin hyvä tunnelma tänne stadionille, Manse PP:n pelinjohtaja Mika Kulmala iloitsi.

Haminan Palloilijat ja Manse PP Tampereelta pelasivat muutaman päivän sisään jo toistamiseen vastakkain, ja kun Ykköspesiksen runkosarjan voittajalle on tiedossa suora nousu Superpesikseen, nousi näiden kärkijoukkueiden välisessä kamppailussa tunnelma tänäänkin sähköiseksi. Torikokouksiltakaan ei vältytty.


Sadesää ei pelästyttänyt urheilukansaa Kotkassa. Kuva: Antti Haapasalo

– Valitettavan heikko peli meiltä tällaisen yleisön edessä. Nolla pistettä ja ekalla jaksolla pari jätkää telakalle, Haminan pelinjohtaja Juho Kaikko harmitteli.

Kylmä fakta ottelussa olikin se, että Manse PP kulki tasaisesta ensimmäisestä jaksosta huolimatta ottelussa tahtipuikko kädessään ja siitä osoituksena olivat myös tamperelaisten eduksi menneet kolmostilanteet. Manse sai miehen kolmospesälle 19 kertaa, kun Hamina joutui tyytymään viiteen 3-tilanteeseen.

– Hävittiin. Ei ollut mitään mahdollisuuksia. Kaikki loukkaantu henkisesti ja fyysisesti. Ei sen kummempaa. Hyvä MyPa, HP:n ykköspalkittu Lauri Aitala lohkaisi pelin jälkeen ja keräsi lehdistötilaisuutta seuraavalta yleisöltä naurut.

Kolme juoksua ottelussa lyöneen Manse PP:n Ville Keron hymy oli sen sijaan hyvin herkässä.

– Kyllä tätä ”varjoplayoffia” on odotettu jo monta viikkoa, yleensä nämä vahvat joukkueet kohtaavat syksyllä, mutta nyt se osui tähän keskikesälle. Mukavaa näitä on pelata ja tällä kertaa oltiin kolmen pisteen arvoisia. Kiitos vastustajalle hyvistä peleistä, Kero kiitteli.

Miesten Ykköspesiksen voittaja nousee suoraan Superpesikseen. Toiseksi ja kolmanneksi paras joukkue karsii Superpesiksen toiseksi ja kolmanneksi viimeistä joukkuetta vastaan.