Sitkeyttäkin löytyy. Koko sarjan kärkijoukkue Joensuu oli viemässä ottelua supervuoroon, mutta Roihuttaret nousi 2-6-tappioasemasta tasoihin kahdella palolla ja juhli voittoa lukemin 1-0 (7-5, 6-6).

– Ihan loistavaa, iloitsi jälleen fantastisen ottelun pelannut Lina Olenius, 17.

– Pieni loukkaantuminen tuossa, mutta ei se onneksi vaikuttanut niin hirveästi. Hyvin noustiin ja taisteltiin loppuun asti – ja saatiin siitä taas palkinto. Päästiin tasoihin ja saatiin kaksi pistettä, Olenius lisää viitaten ikävään tilanteeseen, jossa joukkuekaveri Riina Kallio jouduttiin kantamaan paareilla kentältä.

Roihuttaret on kärsinyt naisten Ykköspesiksessä vain neljä tappiota 17 ottelussaan.

– Koko kausi on mennyt tosi hyvin. On saatu hyvin pidettyä kaikki kärkijoukkueetkin kurissa ja voitettua pelejä. Mikäs siinä, loistavaa se on, Olenius hehkuttaa.

Kakkosvahdin paikalla pelaava Lina Olenius on onnistunut hienosti myös räpylähommissa. Kuva: Lassi Karvonen

Järvenpääläisen Kinnarin Pesis 2006:n kasvatti debytoi Ykköspesiksessä kuluvalla kaudella. Sitä ei helposti uskoisi, sillä niin vakuuttavasti on Olenius ottanut paikkansa joukkueen avainpelaajana. Alati vaarallinen kotiuttaja on iskenyt Ykköspesiksessä 17 otteluun 3+36 juoksua ja noussut tilaston kärkinimeksi tyttöjen Superpesiksen ylemmässä jatkosarjassa. Kakkosvahdin paikalta heitto-kiinniotto-yhdistelmä toimii räväkästi.

– Ihan hyvin on mennyt. Lyönti kulkee tällä hetkellä aika hyvin, Olenius sanoo itsekin.

– Ehkä se, miten saan kropasta koko voiman lyöntiin ja sitä kautta sijoitettua lyönnin koko kenttään, Olenius arvioi vaarallisuuttaan lyöntipaikalla.

 

Hienot peliesitykset palkittiin arvo-otteluvalinnalla. Olenius pelasi uransa ensimmäisen B-tyttöjen Itä-Länsi-ottelun Seinäjoella heinäkuun alussa.

– Itä-Länsi oli hieno kokemus. Koko kausi on ollut aika tasaista, ei ole ollut mitään rotkahduksia. Ei toisaalta mitään erityistä nousuakaan, vaikka toki Hämeenkyröä vastaan oli sellainen peli, että pääsin pamauttamaan 2+4.

Kahden sarjan ottelut pitävät tahdin tiiviinä, mutta Olenius nauttii pelaamisesta.

– Vähän se tuntuu ehkä jaloissa, mutta ei se haittaa, kun pystyy palauttelemaan hyvin. Saa sitten jalat tuoreiksi aina seuraavaan peliin.

Heinäkuun loppu lähestyy ja vähitellen eri sarjoissa siirrytään pelaamaan kauden tärkeimpiä otteluita. Olenius on tullut voittamaan ja vakuuttaa koko Roihuttarien joukkueen olevan yhtä lailla valmiina menemään vaikka päätyyn asti.

– Tavoitteena on totta kai nousta Superiin. Itselläni tavoite on pelata loppuun asti ehjä kausi ja pitää sama hyvä vire, mikä on nyt päällä.

Loppuviikon ottelut naisten Ykköspesiksessä

Ti 23.7.
Mailajuniorit, Kankaanpää-Jalasjärven Jalas 18.00

Ke 24.7.
Pesäkarhut, Pori-Roihuttaret, Helsinki 18.00
Janakkalan Jana-Pöytyän Urheilijat 18.00
Espoon Pesis Hämeenkyrön Räpsä 18.00

Pe 26.7.
Tyrnävän Tempaus-Pesäkarhut, Pori 18.00

La 27.7.
Oulunsalon Vasama-Pesäkarhut, Pori 15.00
Tyrnävän Tempaus-Hämeenkyrön Räpsä 16.00
Joensuun Maila-Mailajuniorit, Kankaanpää 15.00
Siilinjärven Pesis-Jalasjärven Jalas 15.00
Pöytyän Urheilijat-Roihuttaret, Helsinki 17.00
Espoon Pesis-Janakkalan Jana 13.00

Su 28.7.
Oulunsalon Vasama-Hämeenkyrön Räpsä 13.00
Joensuun Maila-Jalasjärven Jalas 15.00
Siilinjärven Pesis-Mailajuniorit, Kankaanpää 15.00

Naisten Ykköspesiksen kaikki ottelutulokset ja tilastot