Valitse sivu

Jyväskylän Kiri & Kirittäret Juniorit ry:n hallituksen jäsen ja valmentaja Timo Rautiainen toi taustatiiminsä kanssa seuran G-pojat pelaamaan Pienpesisleirille.

– Kahdella ryhmällä olimme mukana, tosi mahtava ja useimmille pojista ensimmäinen leirikokemus.

– Pelit ja kelit olivat kohdillaan, pojat tykkäsivät pelata tasaisia pelejä. Järjestelyt toimivat. Päälle lisätään yhdessäolon kokemukset ja uudet kaverisuhteet, niin tosi onnistunut oli kokonaisuus.

Pienpesisleiri on matalan kynnyksen vaihtoehto totutella leirielämään. Koko joukkueen, niin pelaajien kuin taustojen, keskinäinen yhteishenki lujittuu yhteisen viikonlopun myötä.

– Pienpesisleiri ei ole niin kova rypistys, vaan tällainen parin kolmen päivän starttipaketti. Ensi vuonna mekin varmasti lähdemme jo valtakunnalliselle leirille. Viikonloppuleirillä vähän näkee, miten homma lähtee toimimaan. Lisäksi tämä oli todella loistava yhteisöllinen kokemus vanhemmille. Vaikka pitkään on jo joukkueen kanssa menty, leiri hitsasi porukkaa vielä enemmän yhteen, Rautiainen kiittelee.


Pelillisesti ajatellen lapset oppivat paljon viikonlopun aikana ja nauttivat täysin siemauksin pesäpallosta. Aktiivisuuteen kannustava pienpesis tarjoaa paljon toistoja, suorituksia ja onnistumisen kokemuksia. Rautiainen muistuttaa, ettei pelaajia tarvitse kaiken aikaa kädestä pitäen ohjata.

– Perjantain ensimmäisestä ottelusta sunnuntain viimeiseen, kun kehitystä katsoo, pojat ottivat huimia harppauksia eteenpäin.

– Liikaa ei pidä ohjata pelaajia ja kertoa valmiita toimintamalleja, vaan antaa heidän tehdä itsenäisiä ratkaisuja. Jälkeenpäin voi tarvittaessa kysyä, olisiko jokin toinenkin ratkaisu ollut mahdollinen. Annetaan poikien itse touhuta, eikä kahlita heitä liikaa. Katsokaa vaikka, miten he kehittyvät, oppivat valtavasti ja menevät eteenpäin. Hetkessä pojat ovatkin itse mailamiehinä tai ottavat hienoja lähtöjä pesiltä.

Saman allekirjoittaa turnauksen järjestelyistä vastannut Pesäpalloliiton seurakehittäjä Mika Mikola.

– Pesäpallon näkökulmasta parasta oli pelaajien kehittyminen. Katsottuaan pelaajaa ennen leirin alkua olisi tuskin uskonut sunnuntaina, että hän on se sama tyyppi. Tosi paljon menevät pelaajat eteenpäin ihan parissa päivässä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

FG-poikien joukkue nauttimassa Laukaan pienpesisleristä. #pesäysit #pesis

Henkilön Pesä Ysit (@pesaysit) jakama julkaisu

Koko perheen voimalla viettämään viikonloppua

Järjestäjien näkökulmasta Pienpesisleirin kohdalla huudahdetaan ”jatkoon”. Kokonaisuus toimi ja sai osallistujilta kiitosta.

– Kaikki onnistui hienosti. Toki lapsilta oli hiukan mehut puristettu pois pelien jälkeen, kun mittari näytti +33 lämpöastetta, Mika Mikola hymähtää.

– Rytmitys kuitenkin sai paljon kiitosta. Ensin pelattiin, sitten käytiin syömässä ja jatkettiin uimaan. Kuvitelkaa, kuinka vedessä oli hetkessä 70 leiriläistä. Siinä näkyivät kesän ilot ja riemut täydellisimmillään, Mikola hehkuttaa.


Perheet ovat ottaneet Pienpesisleirin omakseen. Kun lapsi lähtee pelaamaan, Peurungan monipuoliset aktiviteetit ja ohjelmatarjonta (lisätietoa www.peurunka.fi) takaavat koko perheelle mukavan kesäisen viikonlopun. Silti mukaan voi lähteä kukin haluamallaan tavalla. Aito yhteisöllisyys ei sulje ketään ulkopuolelle ja Team Peurunka -joukkueeseen saattoi ilmoittautua yksittäisenä pelaajana.

– Perheleiri tästä on selkeästi tullut. Kun mukana oli 14 pienpesisjoukkuetta, majoittujien määrä nousi jopa 200:aan. Yhteisöllinen tunnelma oli käsin kosketeltavissa. Kinnulasta, Lahdesta, Pöytyältä tai mistä vaan, niin samaa porukkaa oltiin ja yhdessä vietettiin mukavaa aikaa leirillä.

– Peurungan puitteita voi hyvällä syyllä kehua. Ruokailut ja majoitus oli järjestetty laadukkaasti. Osa oli vuokrannut käyttöönsä oikein huoneiston, joka oli varustettu kaikilla mukavuuksilla. Oli jääkaapit, saunat ja kaikki kuin kotona asuisi, Mikola kehuu.

Pesisliikkari lisäsi innostusta Jyväskylässä

Jyväskylän Kiri & Kirittäret Juniorien toiminta kulkee hyvässä myötätuulessa. Nuorimpiin ikäluokkiin on saatu aktiivisia harrastajia mukaan erityisesti Pesisliikkarin kautta.

– Pesisliikkari lähti silloin hyvin käyntiin, kun Perttu (Hautala) lähti sitä vetämään. Lupasin, että voin ottaa vastuuta pienimpien ryhmästä. Nyt meillä on parikymmentä G-poikaa siinä mukana. En edes oikein muista, että meillä olisi aiemmin Jyväskylässä G-poikia ollut, Rautiainen iloitsee.

Laukaan Pienpesisleiri tiivisti joukkueen yhteishenkeä ja jatkoa seuraa. Tulevia suunnitelmia hahmotellaan jo kovaa vauhtia.

– Positiivisin mielin mennään eteenpäin ja seuraavaa talvea suunnitellaan jo. Tytötkin meillä ovat samassa seurassa (Jyväskylän Kiri & Kirittäret Juniorit) ja toiminnassa on hyvä vire päällä. F-tyttöjen ja -poikien joukkueet meiltä osallistuvat parhaillaan Kankaanpään Naperoleirille, Rautiainen kertoo.

Jyväskylän Kiri & Kirittäret Juniorit on jo liki 350 junioripelaajan ja 400 jäsenen pesäpalloseura. Lisätietoa seuran toiminnasta on saatavissa osoitteesta www.kirijuniorit.fi.

Laukaan Pienpesisleiri saa sekin jatkoa. Näin lupailee Mika Mikola.

– Varmasti laitetaan leiri pystyyn jälleen ensi vuonna. Niin hyviä kokemuksia nämä ovat olleet sekä järjestäjien että joukkueiden näkökulmasta! Kysyntään halutaan vastata. Lapset liikkuvat monipuolisesti ja pelaavat pesistä, vanhemmat nauttivat kesäisestä viikonlopusta – mikä sen parempaa voisi olla.

Kysy lisää Pienpesisleiristä: Mika Mikola | 050 557 8522 | mika.mikola(ät)pesis.fi

Katso viime viikonlopun Pienpesisleirin kuvagalleria tästä linkistä!