Valitse sivu

Ottelun alussa juoksut olivat kortilla. Itä avasi hanat, kun arvo-otteludebytantti Siri Eskola kotiutti joukkueensa parhaana palkitun Henna Peltokankaan.

– Janette löi hyvin oikeissa paikoissa, meidän kotiutuksissa ei ollut samanlaista laatua. Omassa pelissä 0-tilannetta purin ihan hyvin, paikoin jopa suoraan kakkoselle asti omilla lyönneillään päässyt Peltokangas kommentoi.

Länsi nousi niskan päälle neljännen aloittavalla. Susanne Ojaniemi kotiutti Milla Lindströmin lyömällä pallon hidastettuna linjaan edessä pelanneen Anna Ala-Kauhaluoman yli ja voittojuoksusta vastasi Susanna Puisto kotiuttamalla Ojaniemen, Idän ulkokentän avustuksella.

Emma Körkkö ei yleensä ikinä tee virhettä, mutta jos sen johonkin peliin pitää tulla, niin ehkä sitten tähän (sarjapelien sijaan), pelinjohtaja Jussi ”Nalle” Viljanen huomautti.

Toisella jaksolla Itä karkasi 2-0-johtoon, mutta tämän jälkeen alkoi Janette Lepistö -show. Kentän parhaan kolme kotiutusta nostivat Lännen tasatilanteeseen ja ottelun voittoon 0-1 (1-2, 4-4).

– Vähän vaihdettiin ratkaisuja toiselle jaksolle, niin tulosta alkoi syntyä. Monia vuosia on Lännen runko pysynyt samana, joten sikäli oli helppoa pelata, Lepistö sanoi.

Lautasen ääressä voittajien Jenna Kammi-Rahnasto onnistui hienosti ja piti ajoittain pihdeissään Idän kaarta. Ilmassa oli sarjaotteluista tuttua kamppailua Kammi-Rahnaston ja pelinjohtaja Viljasen välillä.

– Välillä se oli sellaista Jenna vastaan Nalle -peliä. Ulkopeli toimi meillä tosi hyvin, ehkä yhden annoimme räpylästä. Ihan huikeaa oli pelata. Tietysti tuolla rosterilla pitää tulosta tullakin, uransa viimeisessä arvo-ottelussaan esiintynyt Kammi-Rahnasto totesi.

Tappiosta huolimatta Idän pelinjohtaja Viljanen lausui kiitoksensa järjestäjille ja yleisölle. Liki 4000 katsojalle pelattu Itä-Länsi-ottelu oli mahtavaa pr:ää naisten Superpesikselle.

– Mielellään sitä olisi supervuoron ja kotiutuslyönnitkin tähän pelannut, kun yli 3900 katsojaa oli katsomossa. Peli alkoi meiltä ulkopelin osalta hienosti ja nuori Anna Ala-Kauhaluoma pelasi hyvin. Kolmostilanteita saatiin, mutta ei oikein jatkettua siitä, eikä kotiutuksia niihin kohtiin, joihin olisi tarvittu.

– Kun Itä-Lännessä ei ole omia pelaajia, kaikkia asioita ei ehdi lyhyessä ajassa sopimaan. Itsellekin mukana oli monta pelaajaa, joiden kanssa en ole aiemmin ollut samassa joukkueessa, 500. naisten superpesisottelussaan pelinjohtajana ensi keskiviikkona toimiva Viljanen huomautti.

Lännen kollega Tomi Niskanen nautti täysin siemauksin upeasta tapahtumasta.

– Yleisöä oli tosi paljon ja alusta alkaen hyvä fiilis, kiva oli lähteä pelaamaan. Tällaisia ulkokenttiä vastaan pitää lyödä hyvin ja riskejä joutuu ottamaan. Silloin tulee myös epäonnistumisia ja vastustajan hyviä ulkopelisuorituksia. Kotiutukset kuitenkin ratkaisivat, jokerit olivat hyvässä vireessä loppua kohti.

Pesäpallo-ottelussa juoksun tekemiseen tarvitaan peräkkäisiä onnistujia. Palkittujen lisäksi Niskanen nostaa esiin kaksi tärkeää onnistumista toiselta jaksolta.

Milla Oksa ja Jenna Kammi-Rahnasto saivat tehtyä hienoilla varsilyönneillä tilannetta, kun viimeinen lyöjä taisi olla kolmonen. Tosi isot suoritukset siihen paikkaan! Siihen vuoroon teimme kaksi juoksua kolmannen tasoittavalla.

Ottelun tasaisuutta kuvaavat kolmostilanteet, jotka Länsi vei 14-13. Lännen jokeriosastolta Susanna Puisto löi kaksi ja Janette Lepistö kolme juoksua. Lopusta piti huolen pitävä ulkopeli.

– Unelma ja haave oli saada enemmänkin tilannetta jokereille. Tänään tämäkin määrä oli riittävä. Ennen peliä päätettiin, että pidetään hauskaa ja se saa tänään riittää, Niskanen päätti.