Valtakunnallinen Tenavaleiri on tehnyt hienon paluun Espooseen 14 vuoden tauon jälkeen. Joukkueet viihtyvät ja järjestelyt ovat toimineet.


Leiri käynnistyi ainutlaatuisesti virtuaaliavajaisilla, jotka juonsi leirimaskotti Pomppu. Terveisensä leiriläisille lähettivät Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja liikuntajohtaja Martti Merra sekä Tenavaleirin johtaja Emmi Eteläsalo-Holmberg. Lopuksi luettiin leirivalat. Erikois-ohjelmanumerona viihdetaiteilija Klaus Thomasson esitti toimitsijan valan stadin slangilla.

– On valtavan hienoa, että peräti 114 joukkuetta ja 2000 tenavaleiriläistä on tulossa pelaamaan Espooseen. Meillä Espoossa on tapana sanoa, että Espoon paras voimavara ovat aktiiviset espoolaiset ihmiset ja yhteisöt itse. Espoon Pesis on siitä elävä esimerkki. Paljon kiitoksia kaikille aktiivisille taustajoukoille, jotka ovat mahdollistaneet tämän Tenavaleirin, totesi Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Monelle leirivieraalle saattoi paljastua yllättäviäkin asioita Suomen toiseksi suurimmasta kaupungista.

– Meillä on paljon puhdasta ja kaunista luontoa Espoossa. Meillä on enemmän saaria kuin Havaijilla, 100 järveä, meillä on Nuuksion järviylänkö ja Haltian luonnonpuisto. Ne ovat ehdottomasti kaikki sellaisia kohteita, joihin pelaajien ja perheiden on hyvä tutustua, Mäkelä kehotti.


Liikuntajohtaja Martti Merra huomautti valtakunnallisen pesäpalloleirin olevan kaupungin laatiman strategian mukaista ydintoimintaa.

– Tosi suurenmoista, että olemme saaneet pesäpallon näkyvästi meidän kesään tänne Espooseen. Kansallinen pesisleiri on yksi meidän strategian kärkiä. Haluamme olla lasten ja nuorten liikuttamisessa ja liikkumisessa ihan kärkikaupunkeja. Olemme jo 6-7 vuotta tehneet kovasti töitä, että erilaisia leiritoimintoja ja tapahtumia saadaan Espooseen – ennen kaikkea kesäaikaan ja ennen kaikkia nuorille lapsille, Merra kiitteli.

Oman terveisensä leiriläisille lähettivät Duudsonit.

– Sellaisia terveisiä, että muistakaa, pelatkaa reilusti! Taisteluthan käydään kentällä ja ulkopuolella ollaan kavereita, HP eli Hannu-Pekka Parviainen sanoi.


Tenavaleirin nuoret tuomarit ovat onnistuneet tehtävissään hienosti. Tuomaritehtävissä opitaan samalla tärkeitä sosiaalisia taitoja, jotka ovat hyödyllisiä elämässä yleensäkin. Kun nuoret pelaavat pesäpalloleireillä, nuoret myös jakavat oikeutta leiriotteluissa, mikä on erityinen ilonaihe koko pesäpallolle. Tenavaleirin tuomaripuolesta vastaavat Jouni Ojala ja Miko Kotiniemi


Tenavaleiri jatkuu parasta aikaa itse pelaamisen merkeissä. Keskiviikkona useat leiriläiset suuntaavat Duudsonit Activity Parkiin Espoon Isoon Omenaan, torstaina pelataan Itä-Lännet, perjantaina on vuorossa diskoilta ja lauantaina leirin huipentavat sijoitus- ja mitaliottelut.

Kaikkiin Tenavaleirin otteluihin on yleisöllä vapaa pääsy. Leirin viestintätiimi Jussi Ojalan johdolla tarjoaa myös huikeita herkkupaloja leirin tunnelmasta verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Muista ottaa Tenavaleiri 2019 seurantaan Facebookissa ja Instagramissa!

Aiheesta lisää

Lisätietoa Tenavaleiristä: www.tenavaleiri.fi | www.espoonpesis.fi

Leirien kuvagalleriat

Leirin johtajan Emmi Eteläsalo-Holmbergin mietteitä ennen leiriä

Otteluohjelma Pesistulospalvelussa

Visit Espoo -matkailusivut