Valitse sivu

Vastustaja sopii mukavasti, sillä Viljanen luotsasi Pesäkarhut seurahistorian toistaiseksi ainoaan Suomen mestaruuteen 2002. Sitä ennen mestaruus oli jo tullut Jyväskylän Kirissä 1996 ja 1997. Viljanen on mestaripelinjohtaja peräti kolmelta vuosikymmeneltä. Kirittärien luotsina kausi on päättynyt kultajuhliin 2009, 2010, 2016 ja 2018. Yhteensä SM-mitaleita on naisten Superpesiksestä seitsemän kultaista, kolme hopeista ja kaksi pronssista.


Naisten Itä-Länsi-ottelun pelinjohtajaksi Viljanen sai kutsun kahdeksannen kerran Seinäjoelle lauantaina. Liitto-Lehdistö-edustus on ansioluettelossa syntymäkaupungistaTurusta 2012. Miesten puolelta Viljasella on kokemusta ykköspelinjohtajan tehtävistä Superpesiksestä 67 ottelun ja Ykköspesiksestä 43 ottelun verran.

Naisten Superpesiksen pelinjohtajista Viljanen saavuttaa 500 ottelun rajapyykin keskiviikkona ja toiseksi eniten otteluita on vyöllään Kirittärien nykyisellä kakkospelinjohtajalla Petri Kaijansinkolla, 361. Voitettuja otteluita Viljasella on 379. Tuossa tilastossa toisena on Lapuan Virkiän Jukka Liikala, 267 voitetulla ottelullaan.

Sarjakolmonen Kirittäret ja sarjakakkonen Pesäkarhut kohtaavat Hippoksen pesäpallostadionilla Jyväskylässä keskiviikkona kello 18.