Valitse sivu

Pesäpallossa tehdään iso uudistus kaudelle 2020, kun poikien juniori-ikäluokat yhdenmukaistetaan tyttöjen ikäluokkien kanssa. Samalla A-poikien Itä-Länsi-ottelu jää historiaan, ainakin toistaiseksi.Viimeisenä voittajana juhli Itä, joka avasi ottelun räväkästi latomalla tulostaululle lukemat 6-0 heti ensimmäisen tasoittavalla.

– Idän aloitus oli aika jäätävä, se tappoi suurinta fiilistä pelin alussa. Kaikki kunnia heidän hienoille lyönneilleen. Meidän peli ei vain lähtenyt pyörimään, eikä tullut keskipallo-osumia. Toiselle jaksolle tehtiin muutoksia ja saatiin yrityksiä himaankin. Siinä, kun olisi saatu edes yksi juoksu, olisi ollut ihan eri juttu, Lännen pelinjohtaja Mika Lehto mietti.

Länsi oli avausjaksolla vastaantulijana, eikä saanut omaa peliään rullaamaan. Jakson voittolukemat 9-1 eivät jättäneet selittelyille sijaa.

– Peräkkäisiä onnistumisia ei oikein tullut ollenkaan. Oma peli oli kohtalaista, toki paremminkin olisi voinut mennä. Arvo-ottelut ovat kuitenkin aina ihan mukavia hommia. Saa vähän rennommin pelata, vaikka se ei ehkä nyt siltä näyttänyt, Lännen ykköspalkittu Santtu Patova sanoi.

Idän pelinjohtaja Saku Havukainen kiitteli omiensa erinomaista lyöntipeliä.

– Siinä olivat niin laadukkaita ne lyönnit, niin vaihtolyönnit kuin kotiutuslyönnit. Saatiin myös erittäin hyviä lähtöjä ja uskallettiin pelata lentomerkillä. Onnistumiset ruokkivat onnistumisia, pelinjohtaja Saku Havukainen iloitsi.

Tauolla Idän kopissa käytiin tiukasti läpi vaarat, jotka monesti liittyvät vahvan avausjakson jälkeiseen pelaamiseen.

– Puhuttiin, että tuollaisen jakson jälkeen on jostain kumman syystä yleensä vaikea se toinen jakso. Vastustaja teki onnistuneen lukkarinvaihdoksen (Joona Lehtinen), mikä sotki meidän peliä. Syöttelypeli muuttui nopeaksi ja taktista väärää tuli sopiviin paikkoihin, Havukainen näki.

Juoksut olivat kortilla toisella jaksolla. Itä nollasi Lännen ja sinetiksi Samu-Kalle Varonen kotiutti Konsta Kurikan neljännen aloittavalla. Pelinjohtaja Havukainen jakoi kiitosta koko joukkueelleen.

– Erittäin kovia pelimiehiä, mukavaa oli olla tuossa pelinjohtajana. Homma toimii ulkopelissä ja samalla tavalla sisäpelissä. Ei tarvitse joka suoritusta ohjeistaa, vaan ne tulevat näiltä kavereilta ihan luonnostaan.

A-poikien Itä-Länsi-historia päättyy Idän hyväksi voitoin 33-28 ja juoksuin 424-402. Kerran päädyttiin tasatulokseen.

Hannes Pekkinen pelasi Seinäjoella viidennen A-poikien Itä-Läntensä. Vastaavaan on historian saatossa pystynyt vain Mikko Varonen (1995-99).

Ruudun Fanikamera: tallenne A-poikien Itä-Länsi-ottelusta