Kuulan C-tytöt pelasivat upean ikimuistoisen leirin Hyvinkäällä ja ylsivät loppuotteluun asti. SM-hopea on voitettu mitali, seurahistorian kautta aikain paras saavutus leireiltä ja ensimmäinen tyttöjen leirimitali seuralle. Ruudun asiantuntija Antti Tokkari antoi vuolaat kehut niin mestarijoukkue Feralle kuin hopeaa voittaneelle Kuulalle.

– Oli tiukka finaalin arvoinen peli. Siellä ylivieskalaiset keräävät joukkojaan kasaan. Aivan upea suoritus! Turha harmitella liikaa, hopea on hieno suoritus leirillä. Fera lähti ennakkosuosikkina loppuotteluun, mutta Ylivieska teki tästä tosi hienon taistelun.

Essi Kivelä pelasi hienoa lukkaripeliä läpi koko leirin. Kuva: Hanna Heinonen

Pelinjohtaja Toni Seppälä antaa samalla tavalla tunnustusta omalle joukkueelleen.

– Erittäin hyvä on fiilis. Pelattiin ihan mukavaa peliä ja nautittiin tästä viimeisestäkin ottelusta. Loppumetreillä Fera vasta pääsi ensimmäisen kerran johtoon. Sitten saatiin tilanne, mutta ei enää juoksua. Kaiken kaikkiaan finaalissa nähtiin hyvätasoista peliä. Jossitella voi, mutta hieno saavutus ja hieno leiri.

– Joukkue on hyvä esimerkki siitä, että kannattaa reenata ja töitä tehdä. Se voidaan palkita menestyksellä.

Toni Seppälä luotsasi Ylivieskan Kuulan C-tytöt SM-hopealle. Kuva: Hanna Heinonen.

 

Kuula hävisi koko leirin aikana ainoastaan kaksi ottelua, loppuottelun lisäksi Pesäkarhuille Porista alkulohkossa. Seppälä muistuttaa jatkuvan voittamisenkin tuovan mukanaan omat haasteensa.

– Lähtötilanne oli, että tämmöisiä kokemuksia kuin tämäkin peli oli, niistä pitää nauttia. Paljon vaikeampaa on voittaa jatkuvasti kuin hävitä. Se on henkisesti sekin kovaa työtä, että pystyy käsittelemään sen homman jokaisen pelin jälkeen ja aina lähtemään voittamaan uutta peliä.

Leirit ovat nuorille erityisiä kokemuksia, jotka antavat tärkeitä tietoja ja taitoja mennä eteenpäin niin pelaajauralla kuin yleensä elämässä. Seppälä uskoo oman joukkueensa pelaajien menestyvän jatkossakin.

– Halutessaan meillä on joukkueessa tulevia superpesispelaajia useampia, ihan varmasti. Jos vaan reeni-into riittää, niin aivan takuuvarmasti. 2004-2005-syntyneitä oli useita joukkueessa mukana ja ulkokentällä oli vain kolme 03-syntynyttä loppuottelussa. Ihan hyvä tulevaisuus on tälläkin ryhmällä.

Jenni Matola viiletti Kuulan joukkueen kärkenä ja syöksyi näyttävästi pesältä toiselle. Kuva: Hanna Heinonen

Yksi mahdollisuus pelaajapolulla on tavoitella seuraavaksi paikkaa oman seuran Ylivieskan Kuulan ykköspesisjoukkueesta. Tietä näyttää leirillä nopeana etenijänä ja erinomaisilla syöksyillään vakuuttanut vasta 15-vuotias tähtipelaaja Jenni Matola. Hätiköityjä päätöksiä ei tarvitse tehdä. Nuorilla pelaajilla on useita hienoja pelivuosia edessään ja aikaa kehittyä pesäpalloilijoina.

– Osa meidän joukkueestamme on vielä yläkouluiässä. Pelaamisen ohella täytyy muistaa kentän ulkopuoliset asiat, jotka haluamme pelaajiamme hoitavan yhtä lailla tyylikkäästi eteenpäin, Seppälä huomauttaa.

Kuulan C-tyttöjen hopeamitalin lisäksi seuran C-pojat voittivat pronssia Turun Nuorisoleirillä 2003.

Ylivieskan Kuulan C-tyttöjen SM-hopeajoukkue

Nina Jutila; Marja-Leena Kahilainen; Essi Kivelä; Anni Kotimaa; Janette Koutonen; Jenna Koutonen; Jenni Matola; Wilma Rautio; Saaga Rautionaho; Meeri Seppälä; Fiona Soini; Ella Toikkanen. Toni Seppälä (pj), Johanna Seppälä (2. pj)

Aiheesta lisää

Ylivieskan Kuulan pesäpallojaosto

Hanna Heinosen kuvat Nuorisoleirin C-tyttöjen loppuottelusta

Kaikki Nuorisoleirin ottelutulokset ja pöytäkirjat

Kouvolan Pallonlyöjät C-poikien Suomen mestari

Fera Raumalta C-tyttöjen Suomen mestari