Feran pelinjohtaja Toni Lehtinen iloitsi loppuottelun jälkeen tavoitteen täyttymisestä.

– Lähdettiin tänne leirille uusimaan viime vuoden mestaruutta. Puolet pelaajista oli sen jo kokemassa Seinäjoella viime vuonna, nyt on loppukin joukkue Suomen mestareita. Mestaruus maistuu. Kun nyt näitä tyttöjä katsoo, ei näytä ainakaan haittaavan tämäkään mestaruus.

Tyttöjen kilpasarjan lohko A muodostui tasaiseksi. Fera kärsi tappiot Kirittärille Jyväskylästä ja Mailattarille Vaasasta. Sisäpeli takkusi aika ajoin, mutta suorastaan jäätävät otteet räpylässä veivät lohkovoittoon.

– Ulkokenttämme on ollut ihan timanttia koko viikon. Siihen olemme joutuneet aika paljon turvautumaan, kun meidän sisäpelimme ei oikein toiminut kuin keskiviikkona. Sen kanssa on tuskailtu, mutta riittävät pinnat saatiin ja pidettiin vastustajat kurissa, Lehtinen sanoo.

Leirin huipennuksena kärkijoukkueet pelasivat kaksi ottelua lauantaina. Helteinen päivä oli raskas ja pelaajat saivat venyä äärimmilleen. Lehtinen kiittelee omiaan terävistä otteista, vaikka leiri alkoi varmasti painaa jaloissa.

– Kuuma päivä on ollut, mikä alkoi tässä pelissä näkymään. Aamun välierässä oli jo kuuma ja nyt tuntuu kuin +35 astetta olisi. Lämpö puri niin meidän kuin vastustajan etenijöihin.

– Aamupelin jälkeen tankkaus ja sitten siirryttiin Pihkalaan. Täällä odotin, että molemmat joukkueet olisivat lyöneet enemmän pinnoja.

Fera nousi loppuottelun avausjaksolla 3-0-tilanteesta tasoihin ja toisella jaksolla 2-0-tilanteesta voittoon. Kultajoukkue saa pelinjohtajaltaan vuolaat kehut.

– Aivan älyttömän huikea joukkue. Siinä tuli parit loukkaantumiset vielä ihan viime tipassa, kun joukkue valittiin lopulliseen muotoonsa viime keskiviikkona. Nostettiin D-tytöistä 2006-syntynyt lukkari (Erica Rosendahl) siihen, hän oli yksi tärkeimmistä pelaajistamme tällä leirillä. Isosisko kolmospolttajana (Alina Rosendahl), häneltä ihan huikea viimeinen päivä – hän teki varmaan puolet meidän paloista aamuottelussa, Lehtinen kehuu.

Hyvinkään Nuorisoleiri 2019 jää historiaan hienojen muistojen kautta. Feran mestarijoukkuekin palaa nopeasti arkeen, kun muissa sarjoissa lähestyvät ratkaisuottelut.

– Hienoja pelaajia on tässä joukkueessa, heillä on varmasti hieno tulevaisuus edessään. Monet pelaavat vielä tällä kaudella tyttöjen Superpesiksen kärkisijoista ja suomensarjassa taistelemme noususta Ykköspesikseen. Tämä kausikaan ei ole ohi, Lehtinen muistuttaa.

Fera tunnetaan seurana erinomaisesta juniorityöstä, mikä näkyy menestyksenä valtakunnallisilla leireillä. Lehtinen antaa kiitoksen Rauman kaupungin suuntaan olosuhteista, jotka ovat huippuluokkaa.

– Seurassa tehdään laadukasta työtä. Rauman kaupungille kuuluu kiitos hyvistä puitteista. Siitä se kaikki lähtee, että pääsemme harjoittelemaan ympäri vuoden, Lehtinen päättää.

C-tyttöjen SM-kultaa 2019: Fera, Rauma

Hulda Alanen; Ella Kuusisto; Lotta Lindroos; Iida Lomppi; Mikaela Mattila; Heini Neulaniemi; Alina Rosendahl; Erica Rosendahl; Anni Saarela; Enna Saarela; Iida Siitonen; Janina Säikkä. Toni Lehtinen (pj), Christian Koivu (2. pj)

C-tyttöjen SM-hopeaa 2019: Ylivieskan Kuula

Nina Jutila; Marja-Leena Kahilainen; Essi Kivelä; Anni Kotimaa; Janette Koutonen; Jenna Koutonen; Jenni Matola; Wilma Rautio; Saaga Rautionaho; Meeri Seppälä; Fiona Soini; Ella Toikkanen. Toni Seppälä (pj), Johanna Seppälä (2. pj)

C-tyttöjen SM-pronssia 2019: Kirittäret (Jyväskylän Kiri & Kirittäret Juniorit)

Ella Hoffren; Ella Jääskeläinen; Siiri Kantanen; Fanni Käyrä; Julia Lampinen; Elsa Nyman; Iida Pajunen; Siiri Rasimus; Iiris Rautio; Maija Vastamäki; Venla Vapaavuori; Vera Vertanen. Riina Kankaanperä (pj), Jaana Vapaavuori (2. pj)

Päivitetty 27.7. klo 21.28: Korjattu Jyväskylän seuran nimeksi Jyväskylän Kiri & Kirittäret Juniorit