Valitse sivu

Pesäpallon tulevaisuudenkuvan tähtäimessä on harrastajamäärien kasvu. Urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari painottaa B-C-ikäluokkien merkitystä ja uran jatkumista vanhimpien juniori-ikäluokkien yli. Poikien puolella on tarjolla ensi kaudelle A- ja B-sarjat, joista joukkueilla on mahdollisuus valita paremmin oman joukkueen kehittymistä tukeva vaihtoehto.

– Kerätään tästä kokemukset, tehdään arviointi ja korjataan mahdolliset valuviat. Mikäli malli osoittautuu toimivaksi, tehdään päätökset vastaavan ratkaisun tuomisesta myös tyttöjen Superpesikseen, Huotari sanoo.

– Sarjajärjestelmillä tuetaan erilaisia pelaajapolkuja. Tavoitteena on tulevaisuudenkuvan mukaisesti harrastajamäärien lisääminen, Huotari painottaa.

B-tytöt pelaavat tyttöjen Superpesistä ja B-pojat muodostavat uuden poikien Superpesiksen kaudella 2020. Huotari haluaa viedä nuorten kilpailutoimintaa eteenpäin – pesäpallon tulevaisuudenkuvaa mukaillen – ”tavoitteellisesti ja avoimesti yhdessä”.

– Haluamme jatkossakin käydä aktiivista keskustelua seurojen kanssa. Pesäpallon paras edellyttää läheistä yhteistyötä Pesäpalloliiton urheilupuolen sekä seuratoimijoiden kanssa. Yhteinen tavoite meillä on sarjojen toimiminen parhaalla mahdollisella tavalla kaikkien osapuolien näkökulmasta.

– Tyttöjen ja poikien Superpesis ovat varmasti jatkossakin kovia kilpasarjoja, joka valmistavat nuoria pelaajia aikuisten sarjoihin.

Sarjailmoittautumisen alkamisesta tiedotetaan pesis.fi-sivuilla loppusyksystä. Viimeinen ilmoittautumispäivä tyttöjen ja poikien Superpesikseen 2020 on 30.11.2019.

Sarjajärjestelmäesitykset löytyvät oheisista liitteistä. Operatiivinen johtoryhmä vahvistaa lopulliset sarjajärjestelmät 15.12.2019 mennessä.

Nuorten Superpesiksen sarjajärjestelmäesitykset 2020

Poikien Superpesiksen sarjajärjestelmäesitys 2020 (pdf)

Tyttöjen Superpesiksen sarjajärjestelmäesitys 2020 (pdf)