Avauspuolikkaalla KPL oli niskan päällä eikä Lippo Juniorit saanut avattua juoksuhanoja tilanteista huolimatta. Tauon jälkeen ketsuppipullon aukeaminen tapahtui näyttävästi. Lippo Juniorien kapteeni Veeti Kokko toisti välieräottelun temppunsa ja tyhjensi mahtavalla kakkosrajaleikkurilla pajatson.

KPL ei hätkähtänyt, vaikka vastustaja karkasi lopulta jopa 6-0-johtoon. Leo Heikkilä iski puolestaan kolmospuolelle hurjan pommin, joka tuotti neljä juoksua.

– Yksi hieno lyönti: Merkistä kolmosrajaleikkuri, sovittu juttu ja täydellinen veto. Se antoi sellaisen uskon siihen ja varmaan toi meidät mukaan peliin. Mutta me olemme aika sitkeitä tänä vuonna olleet, joten olisimme muutenkin siitä (jaksovoitosta) tapelleet, uskoo KPL-luotsi Eero Pitkänen.

– Sitten saatiin ulkopeli pysymään – siinähän ei ulkopelissäkään tehty sen kummoisempia virheitä. Yksi leikkuri, joka oli vähän niin kuin tiedossa, sen me päästimme läpi ja siksi jouduimme takamatkalle. Hieno matka siitä kuitenkin tuli, Pitkänen jatkaa.

Kouvolan Pallonlyöjien peliesitykset saivat runsaasti kehuja ja ylistystä katsojilta. Joukkue takoi alkulohkon yhdeksään otteluun juoksueron 137-16 ja voitti kaikki ottelunsa leirillä. Välierässä Kempeleen Kiriä vastaan ja loppuottelussa Oulun Lippo Junioreita vastaan KPL vei kaikki neljä jaksoa. Tulokset kertovat leirin parhaasta joukkueesta.

– No, nämä ovat sellaisia asioita, että kaikki muut saavat arvioida, Pitkänen toppuuttelee.

– Täällä oli monta hyvää joukkuetta. Nyt kävi tällä kertaa näin ja joskus on käynyt toisinkin päin tässä ikäluokassa. Minusta oli hienoa, että täällä oli paljon hyviä porukoita leirillä ja kunnon meininkiä. Ennen kaikkea fiksua ja rehtiä nuorisoa oli paljon paikalla, Pitkänen antaa kehuja nuorille.

Pelillisesti KPL loisti koko leirin ajan. Suoritusvarmuus kopinnostoista alkaen oli ihailtavaa katsottavaa ja materiaalin laajuus antoi mahdollisuuden pyörittää peliä koko joukkueella.

– Koko leirin aikana me olimme ulkona tosi hyviä ja saatiin pelattua tosi hyvää ulkopeliä koko leiri. Emme olleet yhden tai kahden miehen varassa, vaan pystyimme pelaamaan kahdella keulalla. Kaikki pääsivät osallistumaan peliin, kaikki pääsivät lyömään ja kaikki pääsivät pelaamaan. Se kasvattaa tulevaisuutta enemmän kuin yhden tai kahden miehen show. Oli sellaista ajatusta, että päästään joka kohdasta pelaamaan, Pitkänen alleviivaa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Kouvolan Pallonlyöjät on C-poikien Suomen mestari 2019! #pesis #Kopla

Henkilön Kouvolan Pallonlyöjät (@pallonlyojat) jakama julkaisu


Suomen mestaruutta ei pitkään juhlita. Pitkänen kääntää katseita jo alkavaan viikkoon.

– Onneksi tällä kertaa ei ole pitkä kotimatka. Maanantaina lähdetään B:n SM:ää pelaamaan Ulvilaan. Paljon on vielä pelejä jäljellä, aiomme vetää hyvän kauden loppuun asti!

C-poikien SM-kultaa 2019: Kouvolan Pallonlyöjät

Leo Heikkilä; Kasperi Inkilä; Jiri Joukainen; Kaapo Kinanen; Aapo Kinnunen; Elias Lahti; Eemeli Laine; Miki Likander; Santeri Pasi; Elias Pitkänen; Karo Soininen; Joni Tamminen. Eero Pitkänen (pj), Juuso Ilander (2. pj)

C-poikien SM-hopeaa 2019: Oulun Lippo Juniorit

Tino Alaspää; Aapo Hiltunen; Veeti Holappa; Veeti Kokko; Justus Mäkelä; Akseli Niskala; Jooseppi Partanen; Rene Ruokojärvi; Santtu Savusalo; Vilho Seppänen; Joonas Veijola. Saku Alatalo (pj), Roope Pöyry (2. pj)

C-poikien SM-pronssia 2019: Kempeleen Kiri

Julius Haatainen; Juha Hannila; Santeri Holma; Leevi Kemppainen; Teemu Lampela; Jere Lankinen; Aleksi Patrikka; Heikki Pussila; Matti Raasakka; Santeri Saloranta; Kalle Savikoski; Lauri Vuollo. Ville Väisänen (pj), Mikko Keskitalo (2. pj)