Valitse sivu

Ottelu lähti käyntiin tasaisissa merkeissä. Itä näytti heti, ettei se myy nahkaansa helpolla.

– Vaikka vähän oltiin altavastaajia, ei tyydytty siihen eikä vaan lähdetty pelaamaan. Haluttiin pelata voitosta. Vähän harmittavat läpilyönnit, erityisesti Venlan (Karttunen) lyönti, vaikka se hyvä olikin. Alla oli kuitenkin kaksi paloa ja tilanne, jossa tiedettiin, että läpilyöntiä varmasti yritetään, Idän pelinjohtaja Matti Pirinen mietti.

Kentän parhaana palkittu Karttunen löi ottelun upeimman lyönnin avausjakson toisen tasoittavalla ja puhkoi kakkosrajan 1+1 juoksun arvoisesti. Sopivan kovuinen lyönti karkasi aidan alta kakkospuolen parkkipaikalle saakka.

– Lyöntipaikalla päätiin, että kokeilen tuohon. Se tuli käännöllä ja oli hyvä lyönti. Kakkosvahti ei ollut hirveästi mukana ja lähti liikaa lukemaan sitä, Karttunen kertoi.

Toisen kunnarin iski Lännelle tyhjään kenttään Kaisa Peräaho, joka yllätti takakentän painuvalla lyönnillään kolmannen tasoittavalla ja tasoitti jakson loppunumeroiksi 4-4.

Tauon jälkeen Länsi sai juonesta paremmin kiinni ja jätti Idän nollille toisella jaksolla. Erityisesti etukentällä pelinlukutaito oli silmiä hivelevää katsottavaa.

– Pieni jännitys näkyi ulkopelissä alkuun, mutta ulkopeli parantui ja hitsaantui koko ajan. Hyvät sisääntulot nähtiin Reunaselta (Minttu) ja Jassulta (Jasmin Andreasen). Sisäpelissä vähän jäätiin jalkoihin, pienet eivät oikein toimineet, mutta sitten vaihdettiin vähän isompiin, Lännen luotsi Jussi Frantsila sanoi.

– Toisella jaksolla siinä oli vallan hienoja touhuja, edestä vuoron perään kaikki taisivat hakea pienistä koppeja. Hyvää pelinlukua, mikä tylsytti terää vastustajalta. Riittävästi tehtiin tilanteita, että tuon verran juoksuja saatiin, Lännen luotsi Jussi Frantsila iloitsi.

Kollega Pirinen harmitteli etutilanteiden purkua, joka ei toisella jaksolla onnistunut riittävällä prosentilla.

– Toisella jaksolla laskin, että kolme kertaa löimme näpin ykkös-kakkosessa kopiksi.

Länsi vei kolmostilanteet 23-11 ja ansaitsi voittonsa.

– Lyöntivalikoima oli tosi iso monella, sitä kautta saatiin laajuutta ja sellaista erilaisuutta meidän peliin. Pystyttiin pelaamaan kovien kautta, mutta myös pienillä, ykköspalkittu Liinu Turpela kiitteli.

– Tosi hyvin hitsautui porukka eilen yhteen. Hyvä joukkue ja oli tosi kivaa pelata. Oltaisiin voitu olla parempiakin, mutta ei oltu paljoa treenattu keskenämme. Hyviä yksilöitä oli paljon, se teki meistä paremman, Karttunen lisäsi.

B-tyttöjen Itä-Länsi-ottelun palkitut. Kuva: Lassi Karvonen

Arvo-ottelukokemus oli mieleenpainuva niin pelaajille kuin pelinjohtajille.

– Hyvä joukkue ja joka puolelta päästiin pelaamaan. Jokerit olivat nopeita ja siinä oli kaksi kärkeä. Osattiin ihan fiksusti pelata ja vältettiin sellaiset 4-5 lyöjän sisävuorot, Pirinen antoi tunnustusta omilleen.

– Tosi makea kokemus oli päästä näinkin hienojen nuorien neitien matkaan, jotka ovat melko lailla panostaneet tähän pesäpalloon. Eilen treffattiin, aika valmistautua arvo-otteluun on tosiaan lyhyt. Hatunnosto tytöille, siinä meni 15 minuuttia ja vaatteet oli valittu. Sitten käytiin kentällä ja se meni vähän verkostoitumiseen. Lajia ei kauheasti käyty. Muutama kuvio suunniteltiin, mutta ne jäivät vähän meiltä toteutumatta, Frantsila kertoi.

Sarjakausi jatkuu tiiviinä heti Itä-Länsi-viikonlopun jälkeen. Kentän paras Karttunen jatkaa pelejään Kirittärien joukkueessa naisten Superpesiksessä ja Seinäjoen Maila-Jussien joukkueessa tyttöjen Superpesiksessä.

– Päätyyn saakka mennään molemmissa, Karttunen päätti.

Ruudun Fanikamera: tallenne B-tyttöjen Itä-Länsi-ottelusta