Valitse sivu

SM-karsinnan lohkojen välisestä vertailusta kuopiolainen Puijon Pesis ei yltänyt jatkokarsintaan. Pesäpalloliiton operatiivinen johtoryhmä kuitenkin katsoi, ettei tehty tulkinta vastannut urheilullista oikeudenmukaisuutta. A-lohkossa Lahden Mailaveikot oli käyttänyt otteluissaan luvallisesti yli-ikäisiä pelaajia.

Karsintaottelun voitolla Manse PP Tampereelta lunasti paikkansa kilpasarjassa. Operatiivisen johtoryhmän päätöksellä kilpasarjaan etenee urheilullisin perustein myös Puijon Pesis.

Muutos vaikuttaa Nuorisoleirin otteluohjelmiin kauttaaltaan, joten joukkueiden on hyvä käydä vielä kerran omat ohjelmansa läpi Pesistulospalvelussa.

– Ottelumäärä pysyy samana, mutta ohjelmiin tehtiin aika lailla päivityksiä. Osalla joukkueista ottelut voivat painottua enemmän loppuviikkoon, Nuorisoleirin kilpailupäällikkö Jussi Haapala kertoo.

Leirin kilpasarjoissa pelataan kahdessa alkulohkossa, joiden voittajat etenevät suoraan välieriin sekä kakkoset ja kolmoset puolivälieriin. Välierien voittajat pelaavat Suomen mestaruudesta ja häviäjät jatkavat pronssiotteluun.

Poikien kilpasarjan alkulohkot Hyvinkään Nuorisoleirillä

Lohko A: Imatran Pallo-Veikot; Koskenkorvan Urheilijat; Kouvolan Pallonlyöjät; Loimaan Palloilijat; Napapiirin Pesis-Team, Rovaniemi; Oulun Lippo Juniorit Valkea; Puijon Pesis, Kuopio; Siilinjärven Pesis; Sotkamon Jymy; Vimpelin Veto

Lohko B: Alajärven Ankkurit; Hyvinkään Tahko Brown; Jokioisten Koetus; Jyväskylän Kiri & Kirittäret Juniorit Blue; Kempeleen Kiri; Kärsämäen Kataja; Manse PP, Tampere: Pattijoen Urheilijat, Raahe; Seinäjoen Maila-Jussit