Parhaillaan käynnissä olevalla Pride-viikolla halutaan muistuttaa jokaisen oikeudesta olla oma itsensä seksuaalisesta suuntautumisesta ja sukupuolesta riippumatta. Pride-hengen symbolina käytetään yleisesti sateenkaaren värejä. Puijon Pesiksen toimijat haastavatkin katsojat kunnioittamaan ottelutapahtuman teemaa ja somistautumaan värikkäästi.

– Meille pesäpallo on kaikkien yhteinen laji. Pidämme huolen, että seuramme kanssa tekemisissä olevat huomioidaan yksilöinä, tasavertaisesti ja kannustaen. Otamme avoimin mielin ja rohkeasti kaikki lajista kiinnostuneet mukaan toimintaamme. Meille kansallispeli tarjoaa mitä mainioimman tavan toteuttaa yhdenvertaista ajattelua ja ennen näkemätöntä yhteisöllisyyttä, painottaa Puijon Pesiksen puheenjohtaja Aleksi Eskelinen.

Yhdenvertaisuus on yksi seuran perusarvoista.

– Kaikki ovat tervetulleita katsomaan, kannustamaan, harrastamaan ja toimimaan seurassa juuri sellaisina kuin ovat. Missiomme mukaisesti Puijon Pesiksen tehtävänä on tarjota ihmisille iloa ja suuria tunteita urheilullisuuden ja elämyksellisyyden kautta pesäpallon ympärillä. Teemme sen mahdollistaaksemme meille kaikille avoimen, yhdenvertaisen ja liikunnallisen ympäristön kokea yhteenkuuluvuutta, Eskelinen korostaa.

Keltamusta sydän sykkii kaikissa sateenkaaren väreissä! Pride-ottelu Puijon Pesis-Oulun Lippo Juniorit (miesten Ykköspesistä) pelataan Puijon pesäpallostadionilla tänään keskiviikkona 26.6. kello 18. Ennakkoliput myy Seat 4 Me. Katso lisätiedot Puijon Pesiksen nettisivuilta.

Suomen suurin ja vaikuttavin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Helsinki Pride jatkuu sunnuntaihin saakka. Yksi viikon kohokohdista on lauantain kulkue ja sen jälkeinen puistojuhla. Katso lisätietoa osoitteesta www.pride.fi.