Valitse sivu

Suurin yksittäinen alueleiri järjestetään Laitilassa 84 juniorijoukkueen voimin tulevana viikonloppuna. Läntisen alueen Etenee-leiri on tänä kesänä jaettu kahtia. F-G-ikäisten alueleirille Lapualle odotetaan 54 joukkuetta ja D-E-ikäisten alueleirille Kurikkaan 75 joukkuetta.

– Viime vuonna joukkueita oli kaikkien ikäluokkien Etenee-leirillä Porissa 111. Leirin jakamista kahtia pitää jatkossakin miettiä, sillä muuten kaikki halukkaat joukkueet edes omalta alueelta eivät välttämättä mahdu mukaan, Pesäpalloliiton Läntisen alueen aluevastaava Maija Viljanen sanoo.

– Kasvu on ollut nopeaa. Ensimmäisellä Etenee-leirillä 2016 oli mukana noin 80 joukkuetta, mutta nyt joukkuemäärä kipuaa joka vuosi pitkästi kolminumeroiseksi. Olemme siis positiivisen haasteen äärellä, Viljanen lisää.

Alueleirit ovat muodostuneet yhä useammalle joukkueelle kiinteäksi osaksi vuosisuunnitelmaa. Viljanen muistuttaa leirien merkityksestä niin pelillisesti kuin sosiaalisen elämän kannalta.

– Joukkueet ymmärtävät, kuinka paljon pelaajat kehittyvät pelkästään yhden leirin aikana, kun paljon pelataan.

– Yhdessäoloa on paljon ja leireillä tutustuu uusiinkin kavereihin eri puolilta Suomea. Nykyään maantieteellisillä etäisyyksilläkään ei ole niin paljoa merkitystä, kun käytössä ovat WhatsAppit, Instagramit ja muut. Yhteydenpito säilyy leirien välillä ja seuraavalle leirillä taas nähdään, mikä on todella hienoa.

Järjestävälle seuralle ja paikkakunnalle leireillä on merkittävä rooli. Paikallinen elinkeinoelämä hyötyy osallistujien tuomasta ”pöhinästä”. Lajille lasten ja nuorten tapahtumat tarjoavat tärkeän näkyvyyspaikan.

– Leirit ovat erittäin hyviä piristysruiskeita kulloisenkin paikkakunnan pesistoiminnalle, leireillä on tosi iso merkitys. Ulkopuolisetkin näkevät pesiksen voiman, kun junioripelaajat kulkevat joukoittain kentiltä toiselle.

– Varsinkin nuorimmat F-G-ikäiset pelaajat ovat todella sympaattinen näky. Lapuan Etenee-leirillä pelataan jopa neljällä vierekkäisellä kentällä, joten happeningia riittää. Eihän sellaisen kentän ohi vain voi kävellä, pakko on jäädä ainakin hetkeksi seuraamaan. Niissä peleissä muuten sattuu ja tapahtuu, Viljanen naurahtaa.

Leirit ovat erinomainen käyntikortti pesäpallolle, kun paikkakuntalaiset näkevät nuorten innostuksen. Viljanen haluaakin muistuttaa meitä kaikkia rehdistä urheiluhengestä, jotta olemme ulkopuolisten silmiin houkuttelevan käyntikortin arvoisia.

– Muistetaan, että kentillä on pieniä lapsia niin pelaajina kuin tuomareina. Osa heistä on ihan ensimmäisellä leirillään. Käyttäydytään niin, että leirikokemus on kaikille meille miellyttävä ja että mahdollisimman moni haluaa yhä useammille leireille tulevinakin vuosina.

Pesäpallon alueleirit kesäkuussa 2019

Ylivieska, E-ikäiset, 29 joukkuetta: 6.-9.6.
Lapua, F-G-ikäiset, 54 joukkuetta: 7.-9.6.
Laitila, D-G-ikäiset, 84 joukkuetta: 7.-9.6.
Kempele, D-ikäiset, 27 joukkuetta: 10.-13.6.
Kurikka, D-E-ikäiset, 75 joukkuetta: 14.-16.6.
Kärsämäki, F-G-ikäiset, 34 joukkuetta: 14.-16.6.

Otteluohjelmat: www.pesistulospalvelu.fi

Pesäpallon valtakunnalliset leirit heinäkuussa 2019

Espoo, Tenavaleiri, E-ikäiset: 1.-6.7.
Oulu, Suurleiri, D-ikäiset: 15.-20.7.
Hyvinkää, Nuorisoleiri, C-ikäiset: 22.-27.7.
Kankaanpää, Naperoleiri, F-G-ikäiset: 31.7.-4.8.