Valitse sivu

Haapakoski on pelannut yhtäjaksoisesti miesten Itä-Länsi-otteluissa kaudesta 2004 lähtien. Partanen puki ensi kertaa Idän paidan ylleen jo Oulussa 2000. Tilastokärjessä ovat Seinäjoen arvo-ottelu mukaan lukien Toni Kohonen (22) sekä 16 Itä-Lännen Haapakoski, Partanen, Eino Kaakkolahti ja Mauri Pyhälahti. Heistä Haapakoski ja Pyhälahti ovat edustaneet urallaan sekä Itää että Länttä.

Tämä kuva jää historiaan Joensuun Itä-Lännestä 2018: Arvo-ottelu-uransa ainakin toistaiseksi päättänyt Toni Kohonen (vas.) ja 16. Itä-Läntensä Seinäjoella pelaava Sami Haapakoski (oik.) hutunkeitossa. Kuva: Lassi Karvonen

Seinäjoen JymyJussien paitaan tälle kaudelle siirtynyt Henri Puputti pelaa kotikentällään 15. Itä-Läntensä. Arvo-otteluiden ensikertalaisia ovat Idän Antti Korhonen (Sotkamon Jymy), Onni Määttä (Kempeleen Kiri), Joni Rytkönen (Sotkamo) ja Simo Vainikainen (Siilinjärven Pesis) sekä Lännen Elmeri Lieto (Seinäjoki), Teemu Rouhiainen (Hyvinkään Tahko), Tuomas Tuohisaari (Koskenkorvan Urheilijat) ja Patrik Vartama (Hyvinkää).

Pesäpallon supertähti Toni Kohonen pelasi ensimmäisen Itä-Länsi-ottelunsa 9-vuotiaana Kiteen Tenavaleirillä 1985 ja on siitä lähtien ollut mukana joka vuosi arvo-ottelussa. Tällä kaudella suorastaan käsittämätön putki katkeaa. Miesten Itä-Länsi-ottelu pelattiin edellisen kerran ilman Toni Kohosta Kiteellä 1996.

Miesten Itä-Länsi-ottelussa nähdään 17 eri seuran kasvatteja. Lännellä on kolme Koskenkorvan Urheilijoiden kasvattia ja Idällä kolme Sotkamon Jymyn kasvattia.

Miesten 85. Itä-Länsi-juhlaottelu pelataan Seinäjoella sunnuntaina 7.7. kello 14.

Hannes Pekkiselle viides A-poikien Itä-Länsi

Poikajunioreiden päivä avaa Seinäjoen Itä-Länsi-tapahtuman perjantaina 5.7. B-pojat pelaavat kello 15 ja A-pojat kello 18.30.

Molemmissa otteluissa nähdään runsaasti tulevaisuuden tähtiä, joista osa on jo debytoinut jopa miesten Superpesiksessä. Kiteen Pallo -90:n Hannes Pekkinen, miesten Suomen mestari viime kaudelta Joensuun Mailasta, pelaa peräti viidennen A-poikien Itä-Länsi-ottelunsa. Kentän parhaana 2017 palkittu Koskenkorvan Urheilijoiden Anttoni Jakobsson on mukana A-poikien ottelussa neljättä kertaa. Kotikentällään ovat tulessa Joona Kettunen A-poikien ottelussa ja Rasmus Teppo B-poikien ottelussa.

Painin maailmanmestarin Petra Ollin Perttu-veli saa kutsun B-poikien arvo-otteluun.

Naisten ja B-tyttöjen Itä-Länsi-joukkueet julkaistaan huomenna perjantaina kello 10.

Miesten ja poikien Itä-Länsi-joukkueet 2019

Miesten Itä-Länsi-joukkueet 2019 (pdf)

A-poikien Itä-Länsi-joukkueet 2019 (pdf)

B-poikien Itä-Länsi-joukkueet 2019 (pdf)