Valitse sivu

Naispesäpallo nousi Kankaanpäässä otsikoihin, kun Kankaanpään Maila piipahti pääsarjatasolla 2015. Ranskalaisen visiitin jälkeen toiminnan ohjat otti uusi seura Mailajuniorit. Määrätietoinen työ on tuonut tulosta ja pohjat ovat kunnossa. Seuralla on joukkueet kaikissa juniori-ikäluokissa, matalan kynnyksen toimintaa ja monipuolisesti vaihtoehtoja harrastaa kaikenikäisille, laadukasta valmennusosaamista sekä ansiokas Vipinää Räpylään -projekti. Mailajuniorien visiona on tarjota pelaajilleen ”jatkuvan kehittymisen mahdollistava pelaajapolku G-junioreista aikuispesäpalloilun huipulle saakka.”

Majuttaret nousijajoukkueena Ykköspesiksessä

Mailajunioreille myönnettiin naisten Ykköspesiksen sarjapaikka tälle kaudelle. Pelinjohtaja Aki Rajahalme kiittelee päätöstä.

– Suomensarjaa pelattiin viime kaudella ja se oli selkeästi väärä sarja tälle joukkueelle!

Sarjojen välillä kuitenkin on eroa. Nimellä ”Majuttaret” kulkeva joukkue on saanut hienosti voittotilinsä auki, mutta enempäänkin olisi ollut mahdollisuuksia. Meinaamista ei kuitenkaan pidetä, vaan jokainen sarjapiste on ansaittava pelillisillä onnistumisilla.

– Nousijajoukkue olemme tietysti. Täytyisi vaan saada jaksoja käännettyä voitoiksi, pienestä se on kiinni. Vähän tämä on vielä opettelua ja varsinkin toukokuu oli hieman hakemista. Uudet pelaajat vielä opettelevat Ykkösen vaatimuksia sarjana.

– Ulkopeli toimii. (Tea) Santahuhta on erinomaisen hyvä lukkari, hän antaa meille joka ilta mahdollisuuden voittaa. Pieniä lipsuja tulee joukkueelle, mitkä kertovat siitä, että sarjataso on vähän kovempi. Täytyy suorittaa hyvin, räpylästä ei pysty antamaan yhtään, Rajahalme muistuttaa.

Muutaman kokeneemman pelaajan ohella Majuttarien ryhmään kuuluu omia tulevaisuuden lupauksia, kuten 2002-syntynyt Tea Santahuhta (syntymävuosi 2002) Jade Vartiamäki (2003) ja Tiia Peltonen (2004).

– Omilla junioreilla mennään ja koitetaan pitää heidät seurassa. Emme ole lähteneet ulkopuolisiin pelaajahankintoihin satsaamaan. Siitä koitetaan rakentaa pala palalta ja tuoda uusia pelaajia mukaan. Peltosen Tiia, 15 v., on nostettu rinkiin, toisen polven pesäpalloilijoita, Rajahalme mainitsee.


Seuraa Majuttarien kuulumisia joukkueen Facebook-sivulla.

Naisten Ykköspesiksessä lohkojen neljä parasta jatkavat puolivälieriin. Kaksi viimeistä joutuvat karmaisevaan putoamiskarsintaan, jossa sarjapaikasta joutuisi taistelemaan kynsin hampain. Rajahalme katsoo luottavaisena tulevaan.

– Kolmasosa sarjaa on vasta pian takana. Eteenpäin mennään, saadaan hyviä reenejä alle ja kehitetään peliä.

– Omia virheitä karsimalla pärjätään jo. Liikaa annettuja meillä on siihen nähden, mitä joukkueen tämän hetken sisäpeli on. Meillä ei varsinaista lyöjäjokeria ole ja numerolla täytyy tehdä pinnat tilanteista, jotka saadaan.

Seuraavaksi Majuttarilla on edessään tärkeä ottelu, jossa Pohjanlinnan stadionin yleisöltä kaivataan erityistä tukea. Janakkalan Jana tavoittelee kauden avausvoittoaan, mutta pisteitä tarvitsee myös kotijoukkue.

– Janakkala tulee vieraaksi lauantaina. Se on varmaan sellaisia meidän päävastustajia tällä hetkellä, Rajahalme miettii.

Kokonaisuutena Mailajuniorit voi seurana hyvin ja pesäpallo kiinnostaa Kankaanpäässä. Rajahalme uskoo tyttöpesäpallon aseman pysyvän vahvana jatkossakin.

– Koko ajan uusia ikäluokkia tulee. Tyttöpesiksessä on hyvä meininki ja lukkareita tulee joka ikäluokkaan.

– Naperoleiri järjestetään heinä-elokuun vaihteessa täällä ja se tuo taas kivasti säpinää katukuvaan. Kankaanpää on perinteinen pesäpallopaikkakunta. Täällä on hyvä elää ja hengittää pesäpalloa.

Tutustu Mailajuniorien toimintaan osoitteessa www.mailajuniorit.fi

Naisten Ykköspesiksen loppuviikon ottelut

To 6.6.
Jalasjärvi – Pöytyä 18.00

La 8.6.
Tyrnävä – Roihu 14.00
Oulunsalo – Espoo 15.00
Siilinjärvi – Vaasa 15.00
Pöytyä – Jalasjärvi 16.00
Kankaanpää – Janakkala 17.00

Su 9.6.
Tyrnävä – Espoo 13.00
Nurmo – Pori 14.00
Joensuu – Vaasa 15.00
Oulunsalo – Roihu 15.00
Kajaani – Ylivieska 16.00