Turnauksen laadukkaista käytännön järjestelyistä vastaa jo viidettä vuotta peräkkäin Puurtilan Kisa-Pojat. Joukkueet ovatkin ottaneet tapahtuman omakseen, mistä on osoituksena ennätyksellinen osallistujamäärä viime vuonna, 13 joukkuetta. Ilmoittautuminen tämän vuoden turnaukseen on avoinna Pesäpalloliiton tapahtumapalvelussa.

– Parhaimpaan lopputulokseen tähdätään järjestelyiden osalta tälläkin kertaa. Ottelut pelataan täällä Varkaudessa ja Joroisissa sekä mahdollisesti Juvalla, jossa etelästä tulevat joukkueet voivat matkalla pysähtyä, Puurtilan Kisa-Poikien puheenjohtaja Markko Rothström kertoo.

– Majoitusta joukkueille tarjoaa ainakin Hotelli Oscar. Samana viikonloppuna Varkaudessa järjestetään Sampea ja Samppanjaa -festivaali, joten majoitusvaraukset kannattaa hoitaa hyvissä ajoin kuntoon. Samalla tässä tulee hyvä vinkki joukkueille: Perjantain ohjelmistossa on Eppu Normaali, joten paikan päälle voi saapua jo päivää ennen turnauksen alkua, Rothström vinkkaa.

Lauantain otteluiden jälkeen palautellaan hyvässä seurassa. Festivaaleilla esiintyvät Happoradio, J. Karjalainen ja Arttu Wiskari. Sitä ennen Rothström toivottaa kaikki osallistujat tervetulleiksi turnauksen iltajuhlaan.

– Varkauden kaupunki on jälleen vahvasti mukana turnauksen tukena ja järjestää iltajuhlan osallistuville joukkueille. Suuri kiitos kaupungille ja yhteistyökumppaneille jo tässä vaiheessa.

Viime vuonna Evijärven Urheilijat juhli seurahistoriansa ensimmäistä pesäpallon SM-mitalia voittamalla kontiomestaruuden. Vuoden 2016 mestari Puna-Mustat Helsingistä ylsi hopealle ja vuoden 2017 mestari Sotkamon KMV vei tällä kertaa pronssiset mitalit.

Ilmoittautuminen Kontioiden SM-turnaukseen jatkuu Pesäpalloliiton tapahtumapalvelussa 30.6. saakka. Fiilistele viime vuoden turnauskuvia Juha Leskisen kuvagalleriasta.

Harmaakarhujen turnaukselle haetaan järjestäjää

Pesäpalloliitto asettaa haettavaksi Harmaakarhujen (45-vuotiaat miehet) SM-turnauksen 2019 järjestämisoikeudet.

Hakumenettelyyn on mahdollisuus osallistua Pesäpalloliiton jäsenyhdistyksillä. Turnaus pelataan yksipäiväisenä, lähtökohtaisesti lauantaina 7.9. tai lauantaina 14.9.

Hakemukset tulee lähettää 19.6.2019 mennessä osoitteeseen timo.lamminen(ät)pesis.fi. Hakemuksesta tulee käydä ilmi seuran nimi, hakijoiden nimet ja turnauspäivämäärä.