Valitse sivu

Helsingin liikuntapalveluiden satavuotistaipaleen kunniaksi kaupungin ytimeen Keskuskadulle pystytetään torstaina 13.6. valokuvanäyttely, jonka yhteydessä on myös sadan helsinkiläislegendan nimistä koostuvat kunniataulut. Näyttely on Keskuskadulla 31.8.2019 asti. Sadan helsinkiläislegendan kunniataulut tulevat myös esille Töölön kisahalliin.

Timo Haapaniemi toimi pesäpallossa pelaajana, valmentajana, pelinjohtajana, luottamushenkilönä, toimittajana eli lähestulkoon kaikissa mahdollisissa rooleissa. Lisäksi tämä liikunnanopettaja oli mukana myös monissa muissa lajeissa, kuten jääkiekossa Jokereiden junioreiden legendaarisen Kanada-kaupunginosasarjan käynnistäjänä.

Aimo Melleri, Vimpelin Vedon kasvatti, pelasi urallaan 150 mestaruussarjaottelua. Melleri on muutenkin ansioitunut pesäpallon parissa useissa eri tehtävissä, nykyisin helsinkiläisen Puna-Mustien taustoilla ja kuuluttajana. Pidetty liikuntapaikanhoitaja on saanut runsaasti ihailua ja kehuja kaupunkilaisilta. Lauttasaarelaisen Pyrkäksi kutsutun kentän jäädyttämistä Melleri jatkoi aikoinaan, vaikka Helsingin virallisen linjan mukaan kentän hoito olisi pitänyt jo lopettaa.

Aimo Mäkinen toimi 1960-luvulla helsinkiläisen pesäpallon erikoisseuran Pallo-Tovereiden puheenjohtajana. Tämän jälkeen hän perusti vuonna 1967 jääkiekkoseura Jokerit, jota hän johti ja rahoitti omalla määrätietoisella tavallaan.

Aiheesta lisää

Sata urheilullista ja liikuttavaa helsinkiläislegendaa valittu

Aimo Melleri HS:n haastattelussa 31.12.2013

Timo Haapaniemen ja Aimo Mäkisen tekstit: Pekka Jyrkiäinen