Valitse sivu

Vuoden 2018 alussa avatussa digitaalisessa palvelussa osoitteessa ilmo.suek.fi on tähän asti voinut ilmoittaa mahdollisista doping-, kilpailumanipulaatio- tai katsomoturvallisuusrikkomuksista. Hyvän palautteen ja kokemuksen myötä palvelua laajennetaan nyt muihin eettisiin asioihin, kuten häirintään.

– Urheilu on ryhtynyt toimenpiteisiin torjuakseen häirintää urheilussa. Väestöliiton Et ole yksin -palvelu on hyvä avaus, jossa häirintää kokeneet voivat saada apua. ILMOn laajentuminen auttaa meitä entistä enemmän puuttumaan ja torjumaan tätä ilmiötä. Lisäksi yhteistyössä suunniteltavat koulutukset ja materiaalit luovat vahvan perustan ennaltaehkäisevälle toiminnalle, SUEKin pääsihteeri Teemu Japisson kiittelee.


ILMO-palvelun kautta tehdyn ilmoituksen sisältö käsitellään luottamuksellisesti ja arvioidaan mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten. Nimettömän ilmoituksen tekijä voi rekisteröityä suojattuun viestipalveluun, jonka kautta SUEK voi tarvittaessa pyytää lisätietoja henkilöllisyyden paljastumatta. Palvelu auttaa SUEKia kohdentamaan tutkinnallisia toimenpiteitään entistä tehokkaammin.

SUEK:n ILMO-palvelu toimii osoitteessa ilmo.suek.fi.