Valitse sivu

Suomen kansallispeli on pesäpallo, kansainvälisesti ainutlaatuinen laji ja Vimpeli on jo pitkään tunnettu maineikkaana pesäpallopitäjänä. Vimpelin Veto toimii monin tavoin kunnan läpileikkaavana voimana. Kunnanjohtaja Gustafssonin mukaan Vimpeliin halutaan lanseerata Kaustisen kansanmusiikkifestivaalia ja Seinäjoen Tangomarkkinoita vastaava uniikki kulttuurillinen vetonaula.

– Kiina harrastaa niin sanottua ”panda-diplomatiaa” lähettämällä pandoja ympäri maailmaa. Ihmiset pitävät hellyttävän näköisistä pandoista, jotka samalla ikään kuin vahingossa levittävät positiivista mielikuvaa Kiinasta. Sama voisi myös päteä pesäpalloon.

– Pesäpallon tulisi olla ainutlaatuisena kulttuurillisena tuotteena ja Suomen kansallislajina vientituote pandojen tapaan. Pesäpalloa on suhteellisen helppoa ja edullista pelata missä vain. Tämä mahdollistaa sen levittämisen muihin maihin tai sen pelaamisen näytösotteluna. Suomeen voidaan pesäpalloturistien lisäksi tuoda poliitikkoja tai muita päättäjiä seuraamaan pesäpalloa globaalien neuvotteluiden ohessa, Gustafsson sanoo.

Vuoden 2020 festivaaliin Vimpeli kutsuu kansainvälisiä vieraita. Festivaali koostuu erilaisista pesäpallopeleistä, show-tapahtumista, myöhemmin nimettävän lajin MM-kisoista, e-urheilun tapahtumasta sekä iltaohjelmasta Lakeaharjulla. Lisäksi Vimpelin markkinat järjestetään yrittäjien voimin samalla viikolla.

Aiheesta lisää

Vimpelin kunta

Järviseutu-lehden uutinen aiheesta

Järviseudun Sanomat