Valitse sivu

Roihu kärsi supervuoron tappion sarja-avauksessaan Haminassa, mutta voitti sen jälkeen viisi peräkkäistä ottelua. Erityisesti parivaljakko Lina Olenius lyöjänä ja Ella Reiman tuojana on aiheuttanut jatkuvaa vaaraa vastustajien ulkokentille. Räpyläkin on kestänyt mukavasti, sillä Roihun kentästä on lyöty keskimäärin vain 4,5 juoksua ottelua kohden.

– Hyvän tuloksen taustalla on pelaajien kova sitoutuminen ja päivittäinen työnteko jo syksystä alkaen. Siihen huutoon on hyvä vastata seuran puolelta myös sillä, että parhaat B-ikäiset pelaajat saavat vastuuta Ykköspesiksessä ja kasvavat pelaajina B:n pelejäkin ajatellen, pelinjohtaja Matti Pirinen miettii.

– Toinen iso tekijä alkukauden vireeseen on ollut viikon mittainen harjoitusleiri Espanjassa huhtikuussa, jossa pääsimme harjoittelemaan huippuolosuhteissa juuri sopivaan aikaan kohtuullisen aikaisin alkaneeseen sarjakauteen nähden, Pirinen lisää.

Ylempi jatkosarja haastaa jokaisessa ottelussa. Vastassa on ikäluokkansa kovimpia joukkueita eri puolilta Suomea.

– Jatkosarjan peleihin pitää lähteä yhtä aikaa nöyrästi, mutta päättäväisesti, sillä vastaan asettuu leirivuosien ikäluokan mitalijoukkueita ilta toisensa perään. Jokaisessa pelissä pitää pystyä pelaamaan taitotasonsa ylärajoilla, Pirinen tietää.

Tyttöjen Superpesiksen alkulohkovaiheen viimeiset ottelut sekä A3-B3-karsintaottelu pelataan maanantaina 17.6.