Valitse sivu

Uusimpana yläkoululeirityksen ryhmänä aloittavat 7.-luokkalaiset Pajulahden urheiluopistolla Nastolassa. Hyväksi osoittautunutta toimintamallia päätettiin jopa laajentaa.

– Palaute on ollut pääosin positiivista ja leirityksen on nähty vievän nuoria eteenpäin niin pelaajapolulla kuin yleensä elämässä. Yläkoululeiritys tukee seuran omaa valmennusprosessia, Pesäpalloliiton koulutusvastaava Juha Antikainen toteaa.

– Urheilupuolen lisäksi kyse on paljosta muustakin kuin pelitaidoista – urheilijaksi kasvamisesta, itsenäistymisestä, sosiaalisista verkostoista, vastuullisuudesta. Koulunkäynti ei saa kärsiä yläkoululeirityksestä. Kahden edellisen vuoden kokemukset koulunkäynnin sujuvuudesta ovat erittäin hyviä, Antikainen kehuu nuoria.

Yläkoululeirityksessä hyödynnetään urheiluoppilaitosten monipuolista osaamista ja ensiluokkaisia puitteita.

– Olosuhteet ovat parantuneet: Kuortaneen palloiluhalli, Pajulahden jalkapallohalli ja mahdollisuus käyttää Pirkkahallia Tampereella, Antikainen luettelee.

Yläkoululeirityksen sisältö on laadittu yhteistyössä Olympiakomitean ja Pesäpalloliiton valmennuskeskusvalmentajien sekä valmennuksen kehittämisryhmän kanssa. Urheilijaksi kasvamisen sisältö noudattaa valtakunnallista lajirajat ylittävää yläkoululeirityksen toimintamallia.

Aurinkorannikolle yläkoululeiritykseen?

Uutuutena yläkoululeiritys vietiin Espanjan Aurinkorannikolle Fuengirolaan huhtikuussa. Vastuuvetäjänä toimi Pesäpalloliiton seurakehittäjä ja entinen Itä-Länsi-pelaaja, kaksinkertainen Suomen mestari Mira Kolehmainen. Pilottikokeilulle tavoitellaan jatkoa.

– Fuengirolan leiriviikosta saatiin hyvä ja innostava kokemus. Toiveissa on tarjota vastaava mahdollisuus myös keväällä 2020. Kesän jälkeen tehdään asiasta päätökset, Antikainen kertoo.

Yläkoululeirityksen haku avattu!

Haku pesäpallon yläkoululeiritykseen on avoinna tiistaihin 27.8.2019 kello 12 saakka. Lisätiedot, hakuohjeet ja aikataulut on julkaistu pesis.fi-sivustolla.

Leiritysten kustannuksista vastaavat urheilijat. Yhden leiripäivän hinta on noin 65-75 € sisältäen täysihoidon sekä valmennuksen.

Siirry yläkoululeirityksen sähköiselle hakulomakkeelle klikkaamalla tästä!