Valitse sivu

Oululaisessa huippupesäpallossa päätettiin lähteä rakentamaan uutta alkua. Superpesisjoukkuetta ei Oulussa tällä kaudella ole, mutta Pattijoen Urheilijoiden vierailu Raksilaan lievittää Superpesiksen ystävien tuskaa.

– Kasvukeskuksilla on merkittävä asema pesäpallon tulevaisuudenkuvassa ja me haluamme seurana toimia sen mukaisesti ihan konkreettisestikin. Oulussa ei ole tällä kaudella superpesisseuraa, joten tuomme pääsarjapesäpallon edes yhden ottelun ajaksi Raksilan stadionille, Tuomikoski kertoo.

– Lisäksi meillä on oululaisia ja Oulussa vaikuttavia yhteistyökumppaneita. Haluamme tuoda kumppaneille vähän vaihtelua ja tarjota superpesisottelun hieman erilaisessa ympäristössä. Kärppien klubitilat ovat käytössämme ja Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen kertoo heidän toiminnastaan, Tuomikoski lisää.

Tapahtumat tuovat ihmisiä yhteen!

Pelinjohtajien ennakkoarvioissa sarjanousija Kempeleen Kiri arvioitiin jopa Pattijoen Urheilijoita korkeammalle sarjataulukossa. Ensimmäisenä joukkueiden tähtäimessä ovat pudotuspelipaikat, joista käydään kovaa kilpajuoksua. Raksilassa pelataankin tärkeistä pisteistä. Pattijoen Urheilijoiden ensimmäiset ottelut eivät ole menneet odotusten mukaisesti, joten Tuomikoski odottaa Oulun ottelutapahtumista onnistumista niin kentällä kuin katsomossa.

– Selkeä tavoite meillä on runkosarjassa viiden parhaan joukkoon ja siitä mitalipeleihin. Tasaisessa sarjassa kaikki on mahdollista ja kaikki ottelut ovat tärkeitä. Panosta riittää jokaiseen otteluun.

– Kun sarjamuoto julkaistiin, aloimme miettiä Oulun ottelua. Kempele on lähivastustaja, jonka kohtaamme runkosarjassa neljä kertaa. Tuhatmäärin odotamme yleisöä Raksilaan. Liput saa kätevästi ennakkoon meidän verkkokaupastamme (www.seamchip.fi/patturaahe), niin ei tarvitse porteilla jonotella, Tuomikoski vinkkaa.

Pesäpalloliitossa Oulun erikoisottelu nähdään erinomaisena lisänä huippupesäpallon tarjontaan Pohjois-Suomessa. Oulussa tehdään vahvaa juniorityötä, joten tulevaisuuden tähdillä on nyt ainutlaatuinen sauma nähdä kaksi Pohjois-Suomen superpesisjoukkuetta tositoimissa.

– Upeaa nähdä miesten Superpesistä tälläkin kaudella Oulussa. Täällä on Lippo Juniorien toiminnassa mukana runsaasti lapsia ja nuoria, joille esikuvat ovat tärkeitä. Vaikka Toni Kohonen onkin kaupungin nykyinen supertähti, superpesisottelu Raksilassa on erinomainen lisä Oulun pesiskauteen. Kiitos Pattijoen Urheilijoille jo etukäteen aloitteellisuudesta ja arvokkaasta työstä koko Pohjois-Suomen pesäpallon eteen, Pesäpalloliiton Pohjoisen alueen aluevastaava Kimmo Hirsilä sanoo.

Jopa viisinumeroinen summa hyväntekeväisyyteen?

Kesän pesäpallokalenteri on täynnä merkintöjä Raahessa ja erityisesti touko-kesäkuun vaihde on hienoa aikaa huippupesäpallon ystäville. Tuomikoski mainitsee erityisesti kesäkuun kuudennen päivän hyväntekeväisyysottelun, johon odotetaan tuhansittain katsojia ja ennätyksellistä tukisummaa Raaheen kuuluvan Vihannin SOS-lapsikylätoiminnalle. Pattijoen Urheilijat pelaa tuolloin Siilinjärven Pesistä vastaan Rännärillä.

– Hyvät ovat fiilikset kauden suhteen. Perjantaina Rännärille saapuu Vimpelin Veto ja paikan päälle on tulossa 150 VIP-vierasta. Pesis kiinnostaa, mikä on erityisen hieno asia ja antaa lisää virtaa kaikille toimijoille!

– Sunnuntaina pelataan Oulussa ja Kankaanpään Mailaa vastaan kotona 2. kesäkuuta. Sitten aletaankin jo valmistautua hyväntekeväisyysotteluun 6. kesäkuuta. Ottelun verottomasta pääsylipputulosta puolet ja ottelutauolla järjestettävän huutokaupan tuotto lyhentämättömänä lahjoitetaan SOS-lapsikylätoiminnalle ja sen Vihannin yksikölle. Kiitos jo etukäteen yrityksille, jotka ovat mukana ja vinkkinä muille, että mukaan mahtuu vielä. Tavoitteena on jopa viisinumeroinen summa hyväntekeväisyyteen, varmasti jonkinmoinen ennätys sekin, Tuomikoski päättää.

Pattijoen Urheilijat Raahesta ja Kempeleen Kiri kohtaavat miesten superpesisottelussa Oulussa, Raksilan pesäpallostadionilla sunnuntaina 26.5. kello 17. Ennakkolippuja on saatavissa Pattijoen Urheilijoiden verkkokaupasta.