Valitse sivu

Pesäpallon historia Virossa ulottuu 1930-luvulle saakka. Ensimmäinen neljästä maaottelusta Viron ja Suomen välillä pelattiin 1932. Kävipä vuonna 1935 jopa niin hassusti, että Viro vei maaottelussa voiton juoksuin 4-3.

Naisten Superpesis rantautui Viroon ja Tallinnaan 10.6.1995. Vihdin Pallo voitti Jyväskylän Kirin runkosarjan ottelussa 1-0 (1-1, 4-2). Miesten Superpesistä pelataan nyt ensi kerran Virossa, kun Imatran Pallo-Veikot ja Hyvinkään Tahko iskevät yhteen. Tapahtuman avaa Viro-Suomi-maaottelu kello 15.

– Erittäin hienoa, että Superpesis tulee tänne meidän kotimaaperällemme Viroon, jossa lajilla on myös oma historiansa. Toivottavasti yleisö löytää sankoin joukoin paikalle. Haluan nähdä katsomossa myös paljon virolaisia, sanoi Viron maajoukkueen kapteenina toiminut Kaido Vidder.

Tapahtumalle oma Facebook-sivu

Eestipesikselle avattiin oma Facebook-sivu osoitteeseen facebook.com/eestipesis. Sivulle päivitetään uusimmat tiedot tapahtumasta ja todella mielenkiintoista historiatietoa pesäpallosta Virossa.

Käy kurkistamassa, miltä näyttävät esimerkiksi ottelupöytäkirja Suomi-Viro-maaottelusta vuodelta 1933 tai otteluilmoitus Helsingin Pallonlyöjien ja Pallo-Tovereiden näytösottelusta 1930.

Tallinnan suomalaisen koulun oppilaille pääsylippuja

Pesäpallo palaa Viroon -tapahtumaan odotetaan katsojia myös Tallinnasta. Yhteistyökumppanit Tallink Hotels ja Saarikoski Travels lahjoittivat Tallinnan suomalaisen koulun oppilaille 90 pääsylippua. Imatran Pallo-Veikkojen urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää muistuttaa ainutlaatuisesta tapahtumasta, joka niin suomalaisten kuin virolaisten kannattaa kokea paikan päällä.

– Lämpimästi tervetuloa kaikki suomalaiset Virosta seuraamaan tätä huippuottelua. Ja ottakaa ihmeessä mukaan paikallisia ystäviä, työkavereita ja naapureita myös. Tämä ottelu on varmasti ikimuistoinen kokemus myös heille.

Liput ja matkapaketit myynnissä!

Lisätietoa Eestipesis-tapahtuman matkapaketeista on saatavissa Saarikoski Travelsin nettisivuilta. Paikkatiedusteluja otetaan vielä vastaan puhelimitse 064 330 000 tai sähköpostilla info(ät)saarikoski.fi.

Yksittäiset otteluliput ovat myynnissä Imatran Pallo-Veikkojen verkkokaupassa hintaan 10 €.

Saarikoski Travelsin matkapaketteihin sisältyvät kuljetukset myös Tallinnassa. Joukkoliikenneyhteydet Hiiu Stadionille (Pidu 11, 11611 Tallinn) löytyvät julkisen liikenteen reittioppaasta ja lisätietoja takseista visittallinn.ee-sivustolta.

Joukkueet pelaavat back to back -hengessä heti perään Hyvinkäällä Pihkalan pesäpallostadionilla sunnuntaina 9.6. kello 16. Tuon ottelun ennakkoliput myy Ticketmaster Suomi.