Valitse sivu

Supertähden ansioluettelo on hulppeaa luettavaa. Päällimmäisinä nousevat esiin kolme vuoden pesäpalloilijan titteliä, 13 vuoden lukkarin pystiä, seitsemän pelaajien valintaa kultaisen räpylän saajaksi, 22 Itä-Länttä, 10 Suomen mestaruutta sekä ykkössijat kautta aikain ottelu- ja kärkilyöntitilastoissa ja miesten pesispörssissä. Kiteen Pallo -90:n kasvatti ehti pelata Superpesiksessä kaudesta 1993 lähtien.

Vaikka ykköspesiskausi on vasta alussa, Toni Kohonen on jo noussut puheenaiheeksi. Pöytyällä lehdistötilaisuuden alku viivästyi, kun nimikirjoituksen ja selfieiden metsästäjiä oli kotipesä täynnä. Samoin seuratoimijat saivat tilaisuutensa vaihtaa pari sanaa supertähden kanssa. Kohonen antoi aikaansa ja vastaili kysymyksiin.

Ehtipä Kohonen rupatella hetken kotijoukkueen lukkarinkin, erinomaisesti alkukaudella esiintyneen Joona Iivosen, kanssa. Iivonen on käynyt Kohosen lukkarikoulun ja saanut arvokkaita oppeja uraansa varten.

Supertähden sanoja kuunneltiin jälleen tarkasti. Moni nuori pesäpalloilija sai kannustusta ja vahvistusta omille aikeilleen jatkaa pesäpalloharrastuksen parissa tai kilpaurheilijan polulla.

Ykköspesis vahva kasvattajasarja nuorille pelaajille

Tavaramerkki on jäljellä, vaikka sarjataso vaihtui. Kohonen itse on pelannut alkukaudesta vuorenvarmaa ja oivaltavaa lukkaripeliään. Sisällä ovat syntyneet kolmeen otteluun mukavat tehot 0+5 lyötyä ja 20 kärkilyöntiä.

Lippo Juniorit kärsi niukan tappion kärkiottelussa Tampereella ja joukkueen peli hakee vielä parasta teräänsä. Silti pisteitä on tullut mukavasti. Ainoastaan puhtaat kolmen pisteen voitot ovat antaneet odottaa itseään.

– Ensimmäinen jakso oli nihkeää ja meillä oli käynnistysvaikeuksia, kuten kauden avauksessa. Ensimmäiseen jaksoon pitää jotain mietiskellä, Kohonen sanoi viime viikonloppuna.

– Omaa sisäpeliä ei saatu rullaamaan niin hyvin kuin se voisi rullata. Aina voi toivoa, mutta tekojen kautta ne (saavutukset) tulevat urheilussa.

Seuraava mahdollisuus on edessä tänään lauantaina, kun Raksilan pesäpallostadionilla vierailee Vähänkyrön Viesti.

– Toteutetaan omaa juttua, eikä ruveta kikkailemaan ja miettimään. Oikoteitä ei ole. Tehdään sitä omaa juttua ja luotetaan siihen, että on talvi hakattu samoja juttuja, joita nyt on toteutettu.

Ykköspesis on vahva kilpasarja, jossa mitään ei saa ilmaiseksi. Vaikka eroja kahden ylimmän sarjatason välillä luonnollisesti on, Kohonen pitää Ykköspesiksen tasoa ”ihan hyvänä”.

– Ykkönen on enemmän kasvattajahommaa pitkässä juoksussa. Täällä on nuoria pelaajia eri joukkueissa, täältä niitä tulevaisuuden Superpesiksen pelaajia tulee.

– Ensimmäisten pelien perusteella taso on ihan hyvä, kohtalaisen tasaista on. Superpesiksellä ja Ykköspesiksellä pitääkin olla selkeä ero, se on varma asia. Eroja on varmasti fysiikassa, pelitaidoissa ja näissä, mutta niin pitääkin olla.

Oulun Lippo Juniorit kohtaa Vähänkyrön Viestin Raksilassa lauantaina kello 16. Seura kertoi otteluennakossaan, että Iiro Nokkala vahvistaa joukkuetta ottelukohtaisella sopimuksella.

Jarkko Paloniemi käytti kahden prosentin option

Yksi Oulun Lippo Juniorien kovimmista kilpakumppaneista, tamperelainen Manse PP sai kokeneen vahvistuksen riveihinsä. Jarkko Paloniemi iski viisi lyötyä juoksua ja pokkasi ykköspalkinnon, kun Manse höykytti Laukaan Urheilijoita perjantaina lukemin 2-0 (17-0, 6-3).

– Varmaan parempi, kun sanoo, että sellainen 98 %, Paloniemi totesi viime syksynä kysymykseen todennäköisyydestä, ettei hän enää pelaisi huipputasolla Tampereen Kaupissa.

Sarjakärki Ulvilan Pesä-Veikot esiintyy kotiyleisölleen ensi kertaa tällä kaudella. Satakunnan Kansa näyttää suorana ottelun, jossa vastaan asettuu sarjanousija Kannuksen Ura.

Simon pesäpallostadionilla kirjoitetaan puolestaan uusi luku pesäpallon historiaan sunnuntaina. Simon Kiri pelaa ensimmäisen kotiottelunsa miesten Ykköspesiksessä ja hakee avausvoittoaan Vähänkyrön Viestin kustannuksella.

Miesten Ykköspesiksen ottelut viikonloppuna

La 25.5.
Sotkamo – Kuopio 13.00
Ulvila – Kannus 15.00 Satakunnan Kansa
Hamina – Ylivieska 16.00
Oulu – Vähäkyrö 16.00

Su 26.5.
Laukaa – Ylivieska 14.00
Simo – Vähäkyrö 16.00
Pöytyä – Kannus 17.00