Valitse sivu

Superperjantaina 28. kesäkuuta Haminassa vierailee sarjanousija Kannuksen Ura, joka pelaa seurahistoriansa ensimmäisen ykköspesisottelun perinteikkäällä Vallikentällä. Haminan Palloilijoiden toiminnanjohtaja Marko Hovi odottaa lehtereille tuhansittain katsojia.

– 105 yritystä on mukana ja jokainen niistä osti 20 pilettiä eli helpolla matematiikalla tuosta tulee reilut 2000 myytyä lippua jo ennakkoon. Siihen lisätään muut liput ja normaali lipunmyynti portilla. Hieno pesäpallojuhla on varmasti luvassa.

Tapahtumat nousevat otsikoihin ja sytyttävät ihmisiä lähtemään liikkeelle.

– Pelaajille nämä ovat kivoja tapahtumia ja seuralle tietysti tärkeitä, samoin kaikille tekijöille organisaatiossa. Hyvä fiilis kantaa pitkälle. Perjantai on yleisön kiinnostuksen suhteen ollut paras pelipäivä täällä Haminassa, joten hyvissä ajoin kannattaa saapua paikalle nauttimaan stadionin palveluista. Aurinkoinen kesäsää tietysti kruunaa onnistuneen tapahtuman, Hovi odottaa.

– Toivottavasti nähdään kunnon yleisöryntäys Vallikentällä. Se on aina paras kiitos, jonka tästä työstä voi saada ja silloin voimme kokea onnistuneemme.

Kova työ ansaitsee palkintonsa. Ensimmäinen onnistuminen on Haminassa jo saavutettu, kun yritykset ja yhteisöt lähtivät innolla mukaan tekemään yhteistä hyvää. Hovi lausuu lämpimät kiitoksensa kumppaneille ja haluaa organisaationsa tuella näyttää parasta osaamistaan kauden huipputapahtumissa.

– Kotka-Hamina-alueen yrityksiä on haastettu mukaan. 120 yritykseen olin puhelimitse yhteydessä ja lähes kaikki innostuivat. Asteittain edettiin. Ensin saatiin 50 mukaan, sitten 70 ja 100. Päätin itse, että tähän katkaistaan, kun 105 oli koossa. Kymen Sanomiin laitetaan komea koko sivun mainos, jossa jokainen osallistuva yritys ja yhteisö pääsee sitäkin kautta esiin.

– Iso kiitos kaikille mukana oleville yrityksille. HP koetaan tällä alueella tärkeäksi ja yritysmaailma uskoo meihin. Ihmiset, yhteisöt ja yritykset ovat ottaneet HP:n omakseen. He haluavat olla mukana yhteistyössä ja tekemässä yhdessä hienoa tapahtumaa. Samalla yrityksillä on mahdollisuus kiittää omia asiakkaitaan ja kutsua heitä seuraamaan ottelua ja kokemaan upea tapahtuma paikan päällä. Kaikki tämä on valtavan hienoa seuran ja koko pesäpallon kannalta.

 

Tavoitteellisesti eteenpäin seuratoiminnassa

Haminan Palloilijat käväisi miesten Superpesiksessä viime kaudella, mutta superpesiskarsinta päättyi Siilinjärven Pesiksen juhliin. Katseet käännettiin kuitenkin nopeasti tulevaan. Seuralla on nyt kovat joukkueet sekä miesten Ykköspesiksessä että naisten suomensarjassa.

– Ennustan miesten Ykköspesiksen kärkikolmikoksi Tampere-Oulu-Hamina. Manse PP:tä vastaan pelaamme neljä ottelua, joista yksi on Kotkan palloilupäivässä Arto Tolsa Areenalla. Kärkivastustaja tulee varmasti tutuksi. Yleisölle luvassa on runsaasti jännitettävää, sillä pakka lie ihan auki vielä Kotkan ottelun aikoihin. Heinäkuun lopulla uskon, että voimasuhteet alkavat kärjenkin osalta hahmottua, Hovi arvioi.

– Naisten suomensarjassa meillä on ehkä sarjan kovin joukkue. Elokuussa tiedetään siitäkin enemmän ja seurassa on mahdollisesti luvassa iso palaveri, jossa käydään läpi tulevia suunnitelmia.

Haminan Palloilijoiden toiminnassa käynnissä oleva ajanjakso ulottuu vuoteen 2021.

– Olemme hakeneet valtakunnallisen leirin järjestelyoikeuksia kesälle 2021, mikä määrittää paljon toiminnan organisointia. Leiri on iso ponnistus koko seuraorganisaatiolle, jos sellainen tänne saadaan, Hovi päättää.

Lisätietoa Haminan Palloilijoiden toiminnasta löytyy seuran kotisivuilta www.haminanpalloilijat.net. Fiilistele myös Emmi Rasan kuvia miesten ykköspesisotteluista Vallikentältä!

Manse PP Tampereelta ja Haminan Palloilijat kohtaavat miesten Ykköspesiksen kärkiottelussa Tampereella tänään keskiviikkona 29.5. kello 18.