Valitse sivu

Pesäpalloturnaus on Pääsiäiskisojen osallistujien jokavuotinen suosikki. Vaikka pesäpallo tunnetaan Suomen kansallispelinä, sitä pelataan säännöllisesti Australiassa, noin 15 000 kilometrin päässä Suomesta. Australia on myös ollut vakiovieras pesäpallon World Cup -turnauksissa.

Katso pesäpallon fiilistelyvideo Australiasta!

Pääsiäiskisojen mestaruuksia juhlivat tänä vuonna miesten sarjassa Sydney sekä naisten ja sekajoukkueiden sarjoissa Melbourne. Parhaina pelaajina palkittiin sarjoittain Harry Mahoney (Sydney), Elina Spännäri (Canberra) ja Saara Kähkönen (Melbourne).

Kansainvälisellä pesäpallolla on meneillään juhlavuosi. Lajin World Cup -turnaus pelataan juhlallisesti 10. kerran ja kautta aikain ensi kerran Aasiassa 27.11.-1.12.2019. Suomen joukkueeseen on yhä mahdollisuus päästä mukaan, katso lisätiedot ja hakulomake Pesäpalloliiton tapahtumapalvelusta.

Mitalijoukkueet ja palkitut

Miehet

Kultaa: Sydney
Hopeaa: Melbourne
Pronssia: Gold Coast

Paras pelaaja: Harry Mahoney
Lyöjäkuningas: Blair Heiskanen

Naiset

Kultaa: Melbourne
Hopeaa: Canberra
Pronssia: Gold Coast

Paras pelaaja: Elina Spännäri
Lyöjäkuningatar: Saara Kähkönen
Alle 25-vuotiaiden paras lyöjä: Saara Kähkönen

Sekajoukkueet

Kultaa: Melbourne
Hopeaa: Sydney
Pronssia: Gold Coast

Paras pelaaja: Saara Kähkönen