Valitse sivu

Poikien Superpesis saa jatkoa tulevinakin vuosina. Ensi kaudesta lähtien sarjaan voivat osallistua laajennetun B-poikaikäluokan, 17-19-vuotiaiden, joukkueet.

– Lisenssimäärien perusteella tehtävä ennustus ei puolla pelaajamäärän voimakasta kasvua nykymalliseen poikien Superpesikseen. Pesäpallon tulevaisuudenkuva tähtää harrastajamäärien kasvattamiseen, joten keskitymme jatkossa voimakkaasti B-C-ikäluokkiin ja pyrimme ehkäisemään drop-outia C-ikäluokan jälkeen. Erityisen tärkeää on huomioida sekä kuulla C-ikäisten joukkueiden ajatuksia tulevasta poikien Superpesiksestä, urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari toteaa.

– 17-19-vuotiaiden poikien Superpesis on kärjen osalta takuulla kova kilpasarja, joka valmistaa pelaajia aikuisten sarjoihin ja antaa näytönpaikkoja edetä uralla, Huotari lisää.

Poikien Superpesikseen voivat ilmoittautua kaikki halukkaat joukkueet. Pääperiaatteet, kuten alustava ottelumäärä joukkuetta kohden, päätetään Pesäpalloliiton johtokunnan kokouksessa 4.7.2019. Seuroille toimitetaan toukokuun aikana linkki kyselyyn, jossa on mahdollisuus kertoa oman seuransa ajatuksia koskien poikien Superpesistä tulevina vuosina. Sarjajärjestelmä päätetään kokonaisuudessaan ilmoittautumisajan umpeuduttua.

Tyttöjen Superpesis vastaavalla periaatteella

Tyttöjen ja poikien Superpesistä kehitetään jatkossa yhteisten periaatteiden mukaisesti. Kaikilla B-tyttöjen joukkueilla on mahdollisuus ilmoittautua tyttöjen Superpesikseen. Pääperiaatteet vahvistetaan vastaavasti 4.7.2019. Sarjajärjestelmä päätetään ilmoittautumisajan umpeuduttua, kun tarkka joukkuemäärä ja maantieteelliset etäisyydet ovat selvillä.

– Keskiössä myös tyttöjen Superpesiksen osalta on harrastuksen jatkuminen C-ikäluokan jälkeen ja harrastajamäärien kasvattaminen tätä kautta. Tulevan kesän aikana tehdään vielä tarkempaa selvitystyötä parhaista ja parhaiten tulevaisuudenkuvan tavoitteita tukevista malleista pelata sarjaa jatkossa, Huotari sanoo.

Lisätietoa: Timo Lamminen, kilpailupäällikkö, 050 348 6013