Valitse sivu

Muutoksia lähdettiin alun alkaen tekemään kauden 2018 havaintojen pohjalta. Erityisesti suositun Karhu Goldhammer FG1 -mailamallin rakenne reagoi mm. lämpötilaan, joka vaikutti sen taipumaan ja heikensi sen iskukestävyyttä.

– Tämä mailan rakenteeseen tehty muutos ei toiminut riittävästi, vaan teki mailan lyöntikohdasta heikomman. Uusimmissa mailaerissä on palattu parin vuoden takaisiin malleihin – eroavaisuutena ainoastaan epoksi-liimarakenne, L-Tec Sport toimitusjohtaja Pentti Lilli kertoo.

L-Tec Sportin väki on paiskinut hartiavoimin töitä ongelman korjaamiseksi ja ulospääsemiseksi kaikille harmillisesta tilanteesta. Käänne parempaan onkin jo tapahtunut.

– Mailatestiemme ja rasitustestilaitteen tulosten perusteella uudet mailaerät ovat merkittävästi kestävämpiä aiempiin verrattuna. Pesäpalloväen ei siis tarvitse olla huolissaan kauden aloittamisesta tai sen läpiviennistä. Uusia ja parempia mailaeriä tuotetaan koko ajan hyvällä tahdilla, Lilli vakuuttaa.

Seurojen osalta tilanne on ymmärrettävästi herättänyt huolta välinehankintojen taloudellisista vaikutuksista. Tunnustetun virheen myötä kaikki nyt rikkoontuneet mailat menevät kuitenkin ns. virhevastuun piikkiin eli L-Tec Sport vaihtaa ne veloituksetta uusiin.

Huippupesäpallon koventuneet vaatimukset edellyttävät nykyisellään jatkuvaa kehitystyötä välinepuolella. L-Tec Sportin osalta haasteellinen tilanne on tarkoittanut paljon tutkimustyötä, testausta ja mailan materiaalien kehittämistä. Lilli kuitenkin vakuuttaa, etteivät korvauksista yritykselle aiheutuvat taloudelliset tappiot vaaranna L-Tec Sportin toimintakykyä. Pidemmän aikavälin riskiä välinevalmistajan ongelmista ei tilanteesta näyttäisi aiheutuvan.

– Olemme tietysti pahoillamme asiakkaillemme ja seuroille aiheutuneesta ylimääräisestä vaivasta. L-Tec Sport haluaa olla viemässä pesäpalloa eteenpäin hyvässä yhteistyössä kaikkien osapuolien kanssa, niin tässä haasteellisessa tilanteessa kuin jatkossakin. Olemme yhteisellä asialla, Lilli päättää.

Karhu Pesis

Karhu Pesis on L-Tec Sportin pesäpallobrändi: karhupesis.fi

Lisätietoa: Pentti Lilli, L-Tec Sport Oy, 050 030 1714
Jussi Pyysalo, Pesäpalloliitto, 040 078 9328