Valitse sivu

Kuvailutulkkauksesta vastaa toimittaja Juha-Pekka Taskinen, jolla on kokemusta vastaavasta tapahtumasta jääkiekon Liigasta, SaiPan otteluista.

– Kun minua aikanaan kysyttiin mukaan kiekon puolelle, niin en tiennyt tarkkaan mistä on kysymys, mutta se kuulosti niin jalolta asialta, että lähdin mukaan. En pidä itseäni millään tavalla selostajana, mutta tässä on kyse paljon muustakin. Ihmiset olivat toteutukseen tyytyväisiä ja tärkeintä on se riemu, joka kokemuksesta on välittynyt.

Anni Väänänen Etelä-Karjalan Näkövammaiset ry:stä kertoo, että hän odottaa kuvailutulkkauksen uutta aluevaltausta innostuneena ja toivoo sen avaavan kansallispelin sielunmaisemaa jäsenistölle.

– Odotuksenamme on kuvailutulkkauksen avulla saada IPV:n pesäpallopelistä selkeä kokonaisuus, jossa pysymme mukana pelin kulussa sekä saamme myös kuvauksen pelin sisällöstä termistöineen.

– Toiveenamme on lisäksi hieman syventyä IPV:n tilanteeseen sarjassa. Järjestettyämme aiemmin kuvailutulkkauksia SaiPan jääkiekko-otteluihin, olemme kokeneet itsemme yhdenvertaisiksi katsojiksi muiden katsojien rinnalla. Pelin mielenkiintoa on vahvistanut myös kuvailutulkkauksen ansiosta mahdollisuus kokea muiden katsojien sekä järjestäjien reaktiot eri pelitilanteiden yhteydessä.

Aiheesta lisää

IPV:n nettisivut

Mitä kuvailutulkkaus on?

Etelä-Karjalan Näkövammaiset