Valitse sivu

Harrastepesispelaajien etelän leiriä alkoi ideoida Pesäpalloliiton asiantuntija Satu Mikola. Pikkubussillinen pelaajia lähti pääsiäisreissulle Uudestakaupungista, Laitilasta, Naantalista ja Turusta.

– Saavuttuamme kohteeseen totesimme, että hotelli on huipputasoinen ja mikä parasta, kenttä sijaitsi aivan hotellin pihapiirissä. Siirtymisiin paikasta toiseen ei kulunut siis ylimääräistä aikaa. Ensimmäiset treenit järjestettiin jo seuraavana aamuna, Racel Sirola ja Suvi-Maria Sirola hehkuttavat.

– Pääsimme kentälle pelaamaan joka päivä. Treenit pitivät sisällään lajinomaisia harjoitteita aina pesiskoulutasosta superpesistreeneihin sekä mukavaa yhdessä pelaamista. Kehitystä tapahtui koko viikon aikana jokaisella osallistujalla. Kuten lapsilla ja nuorilla, myös aikuisten pesisleiri tarjosi iloa ja onnistumisia. Leiri olikin loistava tilaisuus hioa taitoja hyvissä olosuhteissa ennen kesäkauden alkamista. Energinen viikko piti pesäpallon lisäksi sisällään mm. vesipalloa, kuntosalitreenejä sekä golfin peluuta.

Sirolat kiittelevät ryhmän yhteishenkeä, joka vain parani matkan edetessä.

– Odotukset olivat korkealla ja ne tulivat lunastetuiksi kaikilla osa-alueilla. Kelit ja auringonpaiste suosivat koko viikon. Entuudestaan toisille tuntemattomat pelaajat ryhmäytyivät viikon aikana todella hyvin ja pitivät hauskaa etelän lämmössä. Naurun saattoi kuulla raikuvan taukoamatta.

– Erityiskiitokset kuuluvat mukana olleelle porukalle, Laitilan Jyskeen Ville Niemelle ja Pesäpalloliiton Satu Mikolalle. Belek kiittää ja kuittaa tältä vuodelta. Toivottavasti näemme ensi keväänä!

Leirille toden totta odotetaan jatkoa, jos tämän vuoden osallistujia on uskominen: ”Vuoden 1993 jälkeen ensimmäinen leiri pesäpallon parissa”, ”vaikka ikähaarukka oli suuri, ei se menoa haitannut”, ”hauskaa kentällä ja kentän ulkopuolella”, ”paras porukka”, ”hyvä fiilis, ehdottomasti uudestaan” ja ”tiimiranneke kruunasi leirin”, osallistujat innostuivat aikuisten pesäpalloleiristä.

– Uutta pitää ideoida ja kehittää. Hienoa, että saatiin näin hieno startti aikaiseksi. Ensimmäisen kerran kokemus rohkaisee jatkaa perinnettä tulevina vuosina. Saa nähdä, miten isolla iloisella joukolla olemme ensi keväänä liikkeellä, Mikola tiivistää.