Valitse sivu

Moninkertaiset Itä-Länsi-pelaajat ja Suomen mestarit Kosti ja Immo Rautiainen debytoivat tuomariparina miesten Superpesiksen otteluissa. Kausi alkaa Ykköspesiksen avauskierroksen ottelulla Oulun Lippo Juniorit-Simon Kiri 12.5. Miesten pääsarjatasolla pelituomari Kosti Rautiainen ja syöttötuomari Immo Rautiainen saavat tulikasteensa Oulussa pelattavassa ottelussa Pattijoen Urheilijat, Raahe-Kempeleen Kiri 26.5.

Erityinen huomionosoitus koetaan Tallinnan superpesisottelussa Imatran Pallo-Veikot-Hyvinkään Tahko lauantaina 8.6. Ottelun sääntömääräisestä kulusta vastaa kautta aikain kokenein pesäpallon pelituomari Jouni Ojala, joka päättää kaudesta 1992 käynnistyneen komean uransa miesten Superpesiksessä otteluun numero 464.

Uusina kasvoina miesten superpesisotteluiden pelituomarina nähdään Anna Hakala ja syöttötuomarina Miko Kotiniemi. Hakalan lisäksi miesten Superpesiksessä on mukana kaksi naista pelituomareina, Suvi Kaukovalta ja Kati Rantala.

Superpesiskausi käynnistyy sekä miesten että naisten osalta Fuengirolassa tulevana viikonloppuna. Espanjan otteluissa oikeutta jakavat pelituomari Suvi Kaukovalta ja syöttötuomari Mika Kääriäinen.

Superpesiksen ja miesten Ykköspesiksen tuomariohjelma: www.pesis.fi/kilpailu/tuomarit/tuomariohjelmat