Valitse sivu

C-ikäisten Nuorisoleirille, D-ikäisten Suurleirille, E-ikäisten Tenavaleirille ja F-G-ikäisten Naperoleirille osallistuu vuosittain yhteensä jopa yli 400 joukkuetta. Leirit ovatkin pesäpallon lasten ja nuorten toiminnan huipputapahtumia, joiden laatukriteereistä halutaan pitää tiukasti kiinni. Samalla Pesäpalloliitto seuraa tarkoin harrastamisen kustannusten kehittymistä.

– Seuran tulee valmistautua hakuun huolellisesti ja tutustua kaikkiin saatavilla oleviin dokumentteihin. Ennakkosuunnittelua tarvitaan ennen hakemuksen jättämistä. Yhteistyö kaupungin tai kunnan kanssa on avainasemassa, siihen kannattaa erityisesti panostaa. Kaikki osapuolet voittavat, kun tapahtuma järjestetään laadukkaasti ja se jättää osallistujille positiivisia muistijälkiä, Pesäpalloliiton leiritoiminnan asiantuntija Jari Malinen muistuttaa.

Ennen hakemuksen jättämistä vaaditaan hyväksytty auditointi, jossa arvioidaan leirin toteuttamismahdollisuudet paikkakunnalla. Järjestelyoikeuksia hakevan seuran tulee ottaa hyvissä ajoin yhteyttä oman alueensa aluevastaavaan auditoinnin tiimoilta.

– Apua ja vinkkejä kannattaa kysyä. Lisäksi syksyllä julkaistaan uudistettu leiriopas, johon kaikkien leirijärjestäjien on syytä tutustua. Vuodesta 2010 lähtien käytössä ollut opas saanut paljon kiitosta, se on toiminut erinomaisena apuvälineenä leirien käytännön järjestelyissä, Malinen kehuu.

Hakumenettelyssä ovat nyt ainoastaan kesän 2021 valtakunnalliset leirit. Vuosi 2022 on pesäpallon juhlavuosi, kun laji täyttää 100 vuotta.

Aiheesta lisää

Lisätietoa valtakunnallisten leirien 2021 hausta

Hakulomake