Valitse sivu

Odotuksissa oli pienten marginaalien kamppailu ja sellainen ottelusta myös tuli. Avausjaksolla johtoasema vaihteli molemmin puolin. Emilia Linna nousi yleisön suosikiksi neljännen aloittavalla iskemällä kupperin väliin Oona Liimataisen tuodessa tasoituksen 2-2. Hallitseva vuoden naispesäpalloilija Virpi Hukka oli kuitenkin tasoittavalla toista mieltä ja iski upean kakkospuolen läpilyönnin, joka tuotti hallioloihin harvinaisen kunniajuoksun.

Tauolla Pesäkarhujen joukkue punoi kopissa juonia ja palasi kentälle sisuuntuneena täynnä halua näyttää parasta osaamista kotikatsojilleen. Ensimmäisessä vuoroparissa ulkokenttä torjui ensin Kirittärien kotiutusyritykset ja tämän jälkeen tasoittavalla oma lyöntipeli antoi näytteen vaarallisuudestaan. Susanne Ojaniemi yllätti Kirittärien takakentän ja Susanna Puisto iski voimalla kakkosrajaan. Lopusta piti huolen tiivis ulkopeli. Ainoastaan Emma Sallisen vastustamaton lyönti upposi kenttään ja joukkueensa parhaana palkittu Emma Körkkö toi jakson loppunumeroiksi 2-1.

Halliotteluissa ei supervuoroa pelattu, joten runsaslukuiselle yleisölle tarjoiltiin herkkupalana viikonlopun toinen kotiutuskilpailu. Ensimmäisten viiden parin osalta onnistumiset jakautuivat tasan 2-2. Seuraavalla kierroksella Pesäkarhut nollasi Kirittärien kolme paria ja pääsi paineistamaan ulkokenttää. Viimeinen pari tuotti ratkaisun, kun Linna lyöjänä ja Juka etenijänä pääsivät tuulettamaan Pesäkarhujen voittoa lukemin 2-1 (2-3, 2-1, 3-2k).

– Molemmat esittivät välillä todella hyvää ulkopeliä. Tässä tuli monta sellaista asiaa, joita on hyvä käydä joukkueelle läpi, kuten minkälainen lyöntiratkaisun pitäisi olla, Kirittärien pelinjohtaja Jussi ”Nalle” Viljanen totesi.

Kokenut luotsi harmitteli tappiota, mutta näki omiensa kokonaistilanteen positiivisena.

– Hyvin tyypillisessä hallikauden vaiheessa olemme. Erittäin paljon hyvää oli ulkopelissä, todella loistavaa peliä nollassa eilen ja tänäänkin se oli hyvää. Pystytään tekemään kovia suorituksia, kuten (Laura) Toikkanen teki palon Puiston lyönnistä.

– (Iina) Valkeejärvi oli nyt kuumeen takia poissa, Karttusen Venla pelasi eilen todella hyvin. Meidän ei tarvitse pelätä sitä, jos jollakulla on sairasteluja. Kilpailu pitää hereillä. Toisaalta siinä tehdään itsellemme kuoppaa, kun 12 mahtuu vain kerralla kokoonpanoon.

Pesäkarhujen Sami Österlund iloitsi voitosta suurilukuisen kotiyleisön edessä.

– Ylpeä olen joukkueesta, että voitimme nämä tiukat ottelut. Molemmat kotarit (kotiutuskilpailut) olivat laadukasta pelaamista. Tämä antaa paljon virtaa.

– Tiukat ottelut palvelevat joukkueita. Nämä ovat panoksellisia pelejä ja tässä on talvikauden päätapahtuma, jonka kaikki haluavat voittaa. Työt kuitenkin jatkuvat nyt kohti kesää.

Österlund kiitteli erityisesti omiensa ulkopeliä, joka antoi tänään mahdollisuuden voittoon.

– Räpylässä oltiin hyviä, kopparit pelasivat tosi hyvin ja etukenttä paransi eilisestä tosi paljon. Saatiin rikottua Jyväskylän pelaamista. Sisällä aaltoilee vielä, mutta näin on varmasti kaikilla joukkueilla. Paljon sielläkin on hyvää.

Pesäkarhujen riveihin siirtynyt lukkari Noora Patrikainen suoriutui tulikasteestaan vaativan porilaisyleisön edessä hienosti.

– ”Norppa” pelasi oikein hyvin. Eilen oli haastava lähtö, mutta hän paransi eilisessäkin pelissä loppua päin paljon. Siinä ovat tuomarit helisemässä ja kaaret helisemässä näissä peleissä, kun niin Mantsinen kuin Patrikainen ovat taitavia syöttämään siinä rajamailla. Siinä haastetaan lyöjää, kaarta ja etenijää, Österlund huomautti.

Naisten Halli-SM-kulta on Pesäkarhuille kolmas peräkkäinen ja seurahistorian seitsemäs. Kirittäret uusi hallissa viimevuotisen hopeansa.

Naisten Halli-SM-kultaa: Pesäkarhut, Pori

Pinja Arbelius, Emilia Itävalo, Henna Juka, Oona Liimatainen, Milla Lindström, Emilia Linna, Susanne Ojaniemi, Noora Patrikainen, Susanna Puisto, Kaisa-Maija Rosvall, Maria Suominen, Roosa Törmänen, Eveliina Tuominen. Sami Österlund (pj), Seppo Arbelius (2. pj).

Naisten Halli-SM-hopeaa: Kirittäret, Jyväskylä

Siri Eskola, Virpi Hukka, Venla Karttunen, Camilla Kirsilä, Ella Korpela, Emma Körkkö, Mari Mantsinen, Eeva Mäki-Maukola, Emma Sallinen, Saana Sumén, Laura Toikkanen, Marjukka Urpelainen, Iina Valkeejärvi. Jussi Viljanen (pj), Petri Kaijansinkko (2. pj).

Aiheesta lisää

Naisten Halli-SM-turnauksen tulokset ja tilastot

Runsaasti Halli-SM-tunnelmia Superpesiksen nettisivuilla